Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Mültecilerin Yaşadıkları Sorunlar’ konulu toplantı SGM’de gerçekleştirildi. STK’lar ve dernek temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda mültecilerin sorunları masaya yatırıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı şehirde yaşayan mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda bu alanda görev yapan sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde ‘Mültecilerin Yaşadıkları Sorunlar’ konusunda gerçekleştirilen toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü, İşkur, Kadem, Kızılay, İHH, Sakva, Yöçeyder, Gönüleli ve Yeryüzü Derneği temsilcileri yer aldı. Toplantıda mültecilerin barınma, kent yaşam ve kültürüne uyumları, dil öğrenmeleri, eğitim, sağlık gibi konularda karşılaştıkları sorunlar ele alındı.

Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimizin ilgili birimleri, paydaşlarımız ve STK’lar ile ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamdolsun mülteci kardeşlerimizin insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmeleri noktasında önemli mesafeler kat edildi. Bugün bizde burada bir toplantı gerçekleştirerek neler yapabiliriz bunları konuştuk. Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Mülteci kardeşlerimizin hayat standartlarının iyileştirilmesi açısından fikirler sunduk” ifadelerini kullandı.

Kardeşlerimizin Yanındayız
Yüce açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Şehrimizde mültecilere karşı gösterilen hoşgörüyü yakından takip ediyoruz. Bu durum bizler için çok önemli. Hamdolsun şehrimizde güçlü sivil toplum kuruluşlarının varlığı da bir övünç kaynağı. Bizim hedefimiz uzattığımız elin ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmasıdır. En zor anlarında memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Öneriler Masada
Programın devamında Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar Hollanda Büyükelçiliği’nin 2016 yılı için düzenlemiş olduğu Matra İnsan Hakları Hibe Desteği Programı için Ar-Ge Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘İnsan Hakları Bağlamında Sakarya’da Yaşayan Mülteciler’ adlı proje hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı olarak sorunlarla ilgili önerilerin masaya yatırıldığı toplantının sonunda belirli zaman aralıklarında bir araya gelinmesi gerektiği vurgulandı.