Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 7-14 yaş arası çocukları toprak ve doğa ile buluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Benim Bahçem’ projesinde minik çiftçilerin bahçelerine ektikleri ürünler filizlenmeye başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakaryalı çocukları toprak ve doğa ile buluşturmak için düzenlenen ‘Benim Bahçem’ projesi devam ediyor. Yaşayarak Öğrenme Macerapark’ta düzenlenen ve 7-14 yaş arası çocukların katıldığı proje 55 öğrenci toprakla ve doğayla tanıştı. Öğrenciler proje kapsamında yenilebilir ürünlerin hangi aşamalardan geçtiğini öğrenirken kazma tutmayı, kürek sallamayı, çapa yapmayı öğrenen çocukların keyifli anlar yaşadığı gözlemlendi. Minikler aynı zamanda bahçelerinin bakımını yaparak, sebzelerin sulanmasına, çitlerin boyanmasına yardımcı oluyorlar. Tüm bahçeyi kendileri yöneten çocuklar domates, salatalık, biber, taze fasulye, patlıcan, çilek gibi sebze ve meyveleri yetiştiriyorlar. Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu yaptığı açıklamada, Hobi bahçesiyle çocukların bitkileri tanıma, toprakla haşir neşir olma, yetiştirdikleri ürünlerin gelişim aşamalarını görme, arkadaşları ile birlikte iş yapabilme kültürünü kazanmalarını hedeflediklerini belirtti.