Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Medeniyet Bulvarı’nda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile direksiyon başına geçti, makam aracı ile yeni arterde sürüş gerçekleştirdi. Toçoğlu, “Medeniyet Bulvarı birçok alana yayılan ulaşım projeleri arasında önemli bir yer tutuyor. İnşallah yeni bulvarın resmi açılışını ilerleyen günlerde milletvekillerimizin katılımları ile gerçekleştireceğiz. Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu şehre kazandırılan Medeniyet Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Toçoğlu’na Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik de eşlik etti. İnceleme gezisinde Başkan Toçoğlu, makam aracının direksiyonuna da geçti; Alemdar ve Çelik ile yeni arterde sürüş gerçekleştirdi.

Bulvar Sakarya’ya Yakıştı
Program sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Serdivan 7. Cadde olarak bilinen bu güzergahta 600 metrelik yeni bir bulvar çalışması başlatmıştık. Bölgede altyapı ve yağmursuyu çalışmaları ile projemize start verdik. Güzergahın genişliğini 30 metreye çıkardık ve alanın tamamını orta refüjle böldük. Asfalt çalışmalarının hemen ardından başlattığımız modern ışıklandırma sistemi işlemlerini de sonlandırdık. Çevre düzenlemelerinin ardından yeni bulvarı Sakarya’nın hizmetine sunduk” diye konuştu.

Medeniyet Bulvarı Beğeni Kazandı
Gerçekleştirilen anket sonrası adını Sakaryalıların Medeniyet Bulvarı olarak belirlediği arterin büyük beğeni kazandığına da vurgu yapan Toçoğlu, “Medeniyet Bulvarı Kampüs Yolunda başlattığımız yenileme çalışmalarının da adeta bir devamı niteliğinde oldu. Tunatan Kavşağı ve Kampüs Hattı ulaşımı için alternatif bir güzergahı şehre hediye ettik. Böylece hem üniversite öğrencilerimiz, hem bölgede ikamet eden vatandaşlarımız projemizle ilgili oldukça güzel geri dönüşlerde bulundular. Medeniyet Bulvarı Sakarya’ya çok yakıştı. İnşallah yeni bulvarın resmi açılışını ilerleyen günlerde milletvekillerimizin katılımları ile gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Ulaşımda Büyükşehir Farkı
Ulaşımda dev hamlelerin devam edeceğini de kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarına şöyle devam etti; “Yeni bulvarların yanı sıra, şehre yeni giriş kapıları, köprüler, bağlantı yolları ve alternatif güzergahlar kazandırıyoruz. Ulaşım filomuzu güçlendirme noktasında kararlı çalışmalarımız devam ediyor. Toplu taşıma ulaşımda en önem verdiğimiz başlıklardan biri. Bu konuda vatandaş memnuniyetini en yükseğe çıkarmak için birçok ilki hayata geçirdik. Katlı Otopark ile parklanma konusunda önemli bir adım attık. Ulaşımda birçok alana yayılan çalışma ve faaliyetlerimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek.”