Mavi Marmara'dan Haber Getirdiler

Sanatçı Ömer Karaoğlu ise Mavi Marmara Gemisi’nin bütün insanlığa Gazze’de yaşanan dramı bir kez daha hatırlattığını belirtti. Ömer Karaoğlu, “Filistin’de büyük bir dram yaşanıyor. Orada İsrail devleti bir insanlık suçu işliyor. Sivilleri katlediyor, insanlara ambargo uyguluyor. Tamamen insani yardım amacıyla yola çıkan Mavi Marmara Gemisi’ne İsrail devletinin saldırması, onun ne derece bir insanlık suçu işlediğinin en önemli göstergesidir” dedi. Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cihat Gökdemir ise, Mavi Marmara Gemisi’nde çok şiddetli bir saldırıya maruz kaldıklarını anlattı.

 

Gökdemir, “Bizde hiçbir silah yokken ve bunları biliyorlarken bize saldırdılar. Birçok arkadaşımız yaralandı, herkesin bildiği gibi 9 arkadaşımızda şehit oldu. İsrail’in bu yaptıklarını bütün dünya ülkeleri görüyor. Herkesin bu zulme karşı sesini yükseltmesi lazım” diye konuştu.

Son olarak İHH Koordinatörü İsmail Yılmaz da bir konuşma yaptı. İsmail Yılmaz, İHH’nın bütün mazlumların yanında olduğunu ve bundan sonra da böyle olacağını dile getirdi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç katılanlara çiçek takdim etti.