Büyükşehir Belediyesi 7. Liselerarası Tiyatro Şenliği, 25 Nisan Pazartesi günü AKM’de gerçekleştirilecek ilk gösterimle başlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 7.’si düzenlenecek Liselerarası Tiyatro Şenliği, 25 Nisan Pazartesi günü başlıyor. Genç yetenekler, AKM’de gerçekleştirilecek ücretsiz gösterimlerde bu yıl da sahne alacaklar. 25 Nisan-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek tiyatro şenliği hakkında kurum temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 18 lisenin 21 farklı oyunla sahne alacağı şenliğe Sakaryalı kültür sanat dostlarının yoğun ilgi göstereceğine inandıklarını söyledi.

Sanata ve Sanatçıya Değer Veriyoruz
Aktürk “Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla şehrin birçok noktasını kültür-sanat havzasına dönüştürdük. Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Ziya Taşkent Konser Salonu, Faik Baysal Kütüphanesi bunun en bariz örnekleridir. Şimdi ise Belediyemiz ve Valiliğimizin öncülüğünde büyük bir Kültür-Kongre Merkezi inşa edeceğiz. Bu merkez şehrin kültürel ve sanatsal anlamda birçok ihtiyacına cevap verecek nitelikte olacak. Tarihi Alicanlar Konağı kültür sanat faaliyetleri için kullanacağımız bir hal alacak. Bizler sanata ve sanatçıya değer veriyoruz” ifadelerini kullandı.

18 Lise 21 Farklı Oyun
Tiyatro Şenliklerine dair değerlendirmelerde bulunan Aktürk, “Tiyatro oyunlarına ilginin her geçen gün daha da artığı şehrimizde, bu sanata ilgi duyan gençlerimiz için Liselerarası Tiyatro Şenliği düzenliyoruz.  2009 yılından bu yana düzenlediğimiz ve bu sene 7.’sini gerçekleştireceğimiz Liselerarası Tiyatro şenliklerimiz 25 Nisan Pazartesi günü ilk oyunun sahnelenmesiyle başlayacak.  18 lisemiz 21 farklı oyunla AKM sahnesinde yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Büyükşehir’e Teşekkür
Şenliğe dair açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan, “Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği bu proje gençlerimizin kendi yeteneklerini sahnede tecrübe etmesi açısından oldukça önemli. Gençlerimize bu fırsatı veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Her geçen sene şenliğe olan ilginin artması bizi mutlu ediyor. Umuyoruz ki bu şenliklere katılan öğrenciler burada kazandıkları özgüven ve tecrübeleri ileride daha mühim alanlarda sergileme şansını da yakalayacaklardır” şeklinde konuştu.