Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Hobi Kursları’nda eğitimler devam ediyor. Öğrenciler birbirinden renkli çalışmalara imza atarken; kurslarda kişisel hayatlarına da büyük kolaylık sağlıyorlar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen Engelsiz Hobi Kurslarında eğitimler devam ediyor. Öğrenciler,  Filografi dersinde çivi ve tellerle yeni çalışmalar ortaya çıkarırken, resim dersinde ise renk uyumlarını öğreniyor ve kas hareketlerinde gelişim gösteriyor. Devam eden dersler hakkında bilgi veren Filografi branşı eğitmeni Kübra Koca, “Burada geliştirdikleri el becerileri kişisel hayatlarına büyük kolaylık sağlıyor” derken Resim branşı eğitmeni Aygül Çelik, “Öğrencilerimiz burada çok yol kat ettiler. Bu da bizim için büyük sevinç büyük bir mutluluk” dedi.

Olumlu geri dönüşler
Filografi branşı eğitmeni Kübra Koca, “Ders çalışmalarımıza öğrencilerimizin kişisel engel düzeylerine göre bir program oluşturarak başlıyoruz.  Basit el işlerinden zor motiflere doğru ilerleyişin olduğu bir program. Yetenekler hızlı gelişen öğrencilerle daha büyük işler ortaya koymaya çalışıyoruz. Kurslarımıza gelen öğrencilerimizin el kaslarının gelişmesi çok önemli. Burada geliştirdikleri el becerileri kişisel hayatlarına büyük kolaylık sağlıyor. Velilerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Çok yol kat ettiler
Resim branşı eğitmeni Aygül Çelik, “Eğitimimiz basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru devam ediyor. İlk başta renk bilgileri ve çizgileri gösteriyoruz. Burada sadece zihinsel engelli arkadaşlarımız yok. Bedensel engelli çocuklarımız da var. O yüzden buna göre çalışmalara başlıyoruz. Renk bilgisi ve çizgi çalışmaları yapıyoruz. Daha sonra ilerleyen çocuklarımızla ünlü sanatçılarımızın röprodüksiyonlarını çalışıyoruz. Düz çizgi ile başlayan öğrencilerimiz bugün Van Gogh’un eserlerini yapabiliyorlar. Öğrencilerimiz burada çok yol kat ettiler. Bu da bizim için büyük sevinç büyük bir mutluluk” ifadelerini kullandı.