Büyükşehir Belediyesi tarafından duble hale getirilecek Kumköy ve Kovan sokakta çalışmalar hızlandı. SASKİ marifetiyle tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından Kumköy sokakta deforme olan asfalt kaldırılıyor. Kovan sokakta ise bordürlerin yapımı sona erdi. Kısa süre içerisinde toplam uzunluğu bin 400 metre olan güzergah asfalt ile yeni yüzüne kavuşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından daha önce duble yol olacağı açıklanan Adapazarı Tepekum Mahallesi Kumköy ve Kovan sokakta çalışmalar hızlandı. SASKİ marifetiyle gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından Kumköy sokakta deforme olan asfalt kaldırılıyor. 750 metrelik güzergâh çalışmaların tamamlanmasıyla 16 metre genişliğe ulaşacak ve modern bir görünüme kavuşacak. Kovan sokağın ise bordürleri de tamamlanırken, son olarak asfalt işlemi gerçekleştirilecek.

Toplam uzunluk bin 400 metre
Şehrin duble yol ağına Kumköy ve Kovan sokaklarının da ekleneceğine yer verilen Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bin 400 metrelik güzergâhı duble yol haline getirmek adına çalışmalarımızı hızlandırdık. SASKİ marifetiyle gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından Kumköy Sokakta deforme olan asfalt kaldırılıyor. Kovan sokakta ise bordür işlemleri tamamlandı. En kısa sürede güzergahın asfaltını yenileyeceğiz. Bölünmüş yol haline gelecek olan ve genişleyecek arterde ulaşımlar daha rahat ve konforlu olacak. Şehrimize ve bölgeye hayırlı olsun” dedi.