Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve dernek yönetimini makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizi kuşatan kültürlere sahip çıkmak hepimizin sorumluluğunda. Bizler de sorumluluğumuzun bilincinde olarak hareket ediyor ve elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve yönetimini makamında ağırladı. Sakarya’da yaşayan her kültürden vatandaşın Ramazan ayını tebrik eden Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak kültürlerin yaşanmasını, yaşatılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını çok önemsediklerinin altını çizdi. Toçoğlu yerel kültür derneklerini şehrin zenginliği olarak tanımladı ve STK’lara dönük desteklerin süreceğini kaydetti.

İlk günkü heyecanla
Yerel Kültür Derneği olarak çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Dernek Başkanı Necmettin Kırık, “İlk günkü heyecanla yeni hedef ve hizmetlerde bulunmak, 750 yıllık Manav Kültürünü yaşatarak gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak için çalışıyoruz. Diğer şehirlerdeki kültür dernekleri ile de yakın ilişkiler içerisindeyiz. Sizlerinde desteğini her zaman hissettik ve hissetmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Sorumluluğumuzun farkındayız
Kültürel farklılıkların, bulunduğu coğrafyalara önemli bir çeşitlilik kattığını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun ki Sakaryamızda bu farklılıkların en güzel şekilde yaşandığı şehirlerden birisi. Sakarya’da farklı kültürlerden hemşerilerimiz kardeşlik içerisinde bir aradalar. Yerel kültürümüzde çok önemli bir yere sahip. Her bir kültür kolu şehrimize farklı bir zenginlik, farklı bir boyut kazandırıyor. En önemlisi bu farklılıklar bizi birbirimizden uzaklaştırmıyor, aksine bizi birbirimize yakın kılıyor. Bu nedenle şehrimizi kuşatan kültürlere sahip çıkmak hepimizin sorumluluğunda. Bizler de sorumluluğumuzun bilincinde olarak hareket ediyor ve elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.