Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kent Orkestrası Konseri’ne katılan Başkan Toçoğlu, “Sakarya’da kültür ve sanatın her alanında önemli bir farkındalık oluşuyor. Hemşehrilerimizin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize olan yoğun ilgisi bize büyük mutluluk veriyor. İnşallah insana dokunan kültür sanat yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri, Kent Orkestrası Konseri ile devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Garnizon Komutanı Bilgehan Saymaz, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve çok sayıda sanatseverin de katıldığı konserde Kent Orkestrası, yeni repertuarında yer alan seçkin eserleri ilk kez Ziya Taşkent Konser Salonu’nda seslendirdi.

Yeni repertuar
Konserin ilk bölümünde Batı Müziği’nin seçkin eserlerini Sakaryalı kültür sanat dostlarının beğenisine sunan Kent Orkestrası, programın devamında Türk Müziği’nin bilinen örneklerini seslendirdi. Şef Cevat Yurdakul önderliğinde gerçekleştirilen konserde misafir sanatçılar Solist-Soprano Sibel Çelik Solakoğlu ve Kanun Sanatçısı Kadir Vural’ın performansları da büyük beğeni kazandı. Konserin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın üstün performansı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Farkındalık oluşturuyoruz
Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri ile birbirinden renkli programları Sakaryalılar ile buluşturduklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’da kültür ve sanatın her alanında önemli bir farkındalık oluşuyor. Hemşerilerimizin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize olan yoğun ilgisi bize büyük mutluluk veriyor. İnşallah insana dokunan kültür sanat yatırımlarımız devam edecek. Şef Cevat Yurdakul özelinde tüm orkestrayı tebrik ediyoruz” diye konuştu.  Başkan Toçoğlu konuşmasının ardından Şef Yurdakul’a teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti.