İnşası büyük ölçüde tamamlanan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ve Macera Park’ta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gençlerimizin macera parkurlarında kendilerine olan güvenlerini geliştirecekleri, kapalı eğitim alanlarında da çeşitli aktivitelere katılacakları çok faydalı bir kompleks olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Yenikent Şehir Ormanı içerisinde hayata geçirilen proje tamamlanıyor. Marmara Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir, Yaşayarak Öğrenme Merkezi ve Macera Parkı hizmete alıyor. Proje alanında incelemelerde bulunan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce’den çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, macera parkurları ve kapalı eğitim alanlarıyla 12-18 yaş arasındaki gençlere hizmet verecek merkezin kısa süre içerisinde açılacağını belirtti.

Yaşayarak öğrenme merkezi
Başkan Toçoğlu, “Sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacak projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sosyal Gelişim Merkezi inşaatında sona geldik. İnşallah kısa süre içerisinde de Yaşayarak Öğrenme Merkezimizi hizmete alacağız. Gençlerimizin macera parkurlarında kendilerine olan güvenlerini geliştirecekleri, kapalı eğitim alanlarında da çeşitli aktivitelere katılacakları çok faydalı bir kompleks olacak. Şehrimize hayırlı olsun. İnşallah şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak sosyal yatırımlarımızı daha da arttıracağız” ifadelerini kullandı.