Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin üzerlerinin kapatılacağı projede montaj işlemlerinin devam ettiğini belirten Başkan Toçoğlu, “5 milyon liralık yatırım yaparak Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin kokuya neden olan kısımların üzerini kapatıyoruz. 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizde montaj işlemleri tamamlandı. Sıra arıtma tesisimizde” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin üzerinin kapatılacağı projede devam eden montaj çalışmalarını inceledi. Çalışmalarla ilgili SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’ten ayrıntılı bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin üzerini kapatıyoruz. Atıksu arıtma tesisi ve terfi merkezlerimizin bulunduğu bölgede zaman zaman çeşitli nedenlerle yaşanan koku sorunu hayata geçirdiğimiz proje ile tamamen ortadan kalkacak. Malzemelerin imalatları tamamlanmasıyla ekiplerimiz montaj işlemlerine başladı. Kısa süre içerisinde bölgede yaşanan koku sorunu tarihe karışacak” şeklinde konuştu.

Sıra arıtma tesisinde
Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin geleceği için söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İnşa ettiğimiz kanalizasyon ağları ve terfi merkezleri ile şehrimizin atıksularını toplayarak Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizde dünya standartlarında arıtıyoruz. Gölümüzü, nehirlerimizi ve denizimizi en iyi şekilde koruyoruz. Tesisimizin ve terfi merkezlerimizin bulunduğu bölgelerde zaman zaman çeşitli nedenlerle koku sorunu yaşanıyordu. Sorunun çözümü için önemli bir projeyi hayata geçirdik. 5 milyon liralık yatırım yaparak Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin kokuya neden olan kısımların üzerini kapatıyoruz. 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizde montaj işlemleri tamamlandı. Sıra arıtma tesisimizde” ifadeleri kullandı.

O sorun tarihe karışıyor
Başkan Toçoğlu, “Arıtma tesisi ve terfi merkezlerimizin üzerini kapatacak malzemelerin sevkiyatını yaklaşık 70 tırla gerçekleştiriyoruz. Tırların kademe kademe şehrimize ulaşmasıyla ekiplerimiz montaj işlemlerine başladı. 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bölgelerinde bulunan atıksu terfi merkezlerimizde montaj işlemleri birer birer tamamlandı. Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizin üzerini kapatacak malzemeler gelmeye başladı. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde atıksu arıtma tesisimizin de üzerinin kapanmasıyla önemli bir sorunu çözüme kavuşturmuş olacağız. Altyapı ve üstyapıda söz verdiğimiz gibi hiçbir sorun kalmaması adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.