Kerbela'nın Yası Sakarya'da Tutuldu

Hüseyin Al-i Aba’dan birisidir
İlk olarak Hz. Hüseyin hakkında konuşan Selahattin Özgündüz, peygamber torunları Hüseyin ile Hasan’ın cennetlik gençlerin efendisi olduğunu söyledi. Özgündüz, “Hz. Hüseyin Kerbela şehididir. Resulullah'tan sonra Ehl-i Beyt imamları'nın üçüncüsüdür, cennet gençlerinin efendisidir. İmam Hüseyin, Resulullah’ın soyunu devam ettiren iki kişiden birisidir, Allah'ın, kendilerinden bütün kirleri giderip tertemiz kıldığı Al-i Aba’dan birisidir. Hüseyin, Resulullah'ın bizzat yetiştirdiği, yüce ahlâk ve şefkat yağmuruyla beslediği eşsiz insandır. Öyle ki, Hz. Peygamber'in edebi, yol göstericiliği, liderliği ve cesareti ona geçmiştir. Hz. Hüseyin, Allah uğruna eziyetlere katlanmak, hoşgörü, cömertlik, merhamet, cesaret, zulme yüz vermemek, irfan, kulluk, Allah korkusu, hak karşısında tevazu ve batıla karşı baş kaldırmak hususunda yüksek nebevî ahlâkın canlı ve somut bir örneğiydi” diye konuştu.  

Aşura’da onurluca ölümü seçtiler
Kerbela ve Aşura hakkında da bilgiler veren Selahattin Özgündüz, “Aşura, Kerbela faciasının vuku bulduğu Hicrtin 61. yılının Muharrem ayının onuncu gününün adıdır. Aşura, kahramanın zalime boyun eğerek yaşamaktansa, hayatı pahasına ona boyun eğmeyerek onurluca ölmeyi seçtiği günün adıdır. Aşura, mazlumun zalime, öldürülenin öldürene ve kanın kılıca çaldığı gündür. Kerbela ise bu olayların yaşandığı çölün adıdır” dedi.

 

Yezid zalim birisiydi

Hz. Hüseyin’i şehit edenler hakkında da açıklamalarda bulunan Özgündür, “İmam Hüseyin ne ise onun tam karşıtı Yezid’di. Yezid, kural kanun bilmeyen, hak hukuk tanımayan, hilekar birisiydi. Ve Yezîd; kalbi Resulullah'a yönelik kin ve buğz ile dolu olan birisiydi. Bedir'de öldürülen müşrik dedelerinden dolayı bu kini besliyordu. Peygamber'in tertemiz Ehl-i Beyt'ini kılıçtan geçirdikten sonra Peygamber'den intikam aldığı için mutlu ve sevinçliydi” diye konuştu.

Programa katılanların ilgiyle dinlediği Selahattin Özgündüz, programın sonunda konferansı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşma bitiminde sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, Selahattin Özgündüz’e çiçek takdim etti ve Sakarya’ya geldiği için teşekkür etti.