Kent estetiği adına önemli bir çalışmayı uygulamaya koyduklarını belirten Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, “Şehrimizin ana arterlerinde görüntü kirliliğini önleyici çalışma başlattık. Ticari işletmelerin ilan ve reklam tabelalarını yönetmeliğimizin getirdiği standartlara kavuşturuyoruz. Bina cephelerine dik olan veya belirlenen ölçülere uygun olmayan reklam tabelalarına 16 ilçemizde düzenleme getiriyoruz. Hedefimiz daha yaşanabilir bir Sakarya’dır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kent estetiğine yönelik yeni bir uygulama daha başlattı. Alınan meclis kararı ile Büyükşehir hizmet alanlarındaki reklam, ilan ve tanıtım elemanlarına düzenleme getirildiğini belirten Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, “Şehrimizin ana arterlerinde görüntü kirliliğini önleyici çalışma başlattık. Bu doğrultuda ticari işletmelerin ilan ve reklam tabelalarını Belediye Meclisimizce kabul edilen yönetmeliğimizin getirdiği standartlara kavuşturmak için esnaflarımızla ortak çözümler üretmekteyiz. Bina cephelerine dik olan veya belirlenen ölçülere uygun olmayan reklam tabelalarına 16 ilçemizde düzenleme getiriyoruz. Böylece kent estetiği adına önemli bir çalışmayı daha hayata geçirmiş olduk. Hedefimiz daha yaşanabilir bir Sakarya’dır” diye konuştu.

Görüntü Kirliliğine Son
Türkhan, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarında geçerli olan Reklam, İlan, Tanıtım ve Tabela Yönetmeliğimizi Yeni Büyükşehir Yasası sonrası tüm il sınırlarımızda uygulamaya geçirdik. Bu doğrultuda tüm il sınırlarındaki her türlü reklam, ilan, tanıtım elemanları ve benzerlerinin ortaya çıkarabileceği görüntü kirliliğine son veriyoruz. Reklam uygulamaları ve ticari tabela kullanımına standart getirerek kent estetiği adına güzel bir çalışma yaptık. Bu husustaki gayretlerimiz devam edecek. Ayrıca bu düzenlemeyle yalnızca ticari faaliyette bulunan vatandaşlarımız değil, kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiler de yönetmeliğe uygun davranacaklardır diye düşünüyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

7/24 Sakarya’nın Hizmetindeyiz
Hedeflerinin insanların hayatlarını kolaylaştırmak olduğuna da değinen Yusuf Türkhan, “Dünya’nın tüm gelişmiş şehirlerinde buna benzer uygulamalar mevcuttur. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda belli bir düzenleme yapıyoruz. Yalnızca kent estetiği başlığında değil, kamu alanlarının işgal edilmemesi, çevrenin kirletilmemesi, tüketici haklarının korunması, gıda güvenliği ve araçlarca yaya kaldırımlarının işgal edilmemesi gibi önemli başlıklarda mesaimiz 7 gün 24 saat devam ediyor. Görevimiz sorunları çözmek. Bu konuda hemşerilerimizle daha etkili bir iletişim kurma gayretindeyiz. Büyükşehir Zabıta Teşkilatı’nın kapıları sonuna kadar vatandaşımıza açıktır. Talep ve önerileri dinlemek, sorunları birlikte çözüme kavuşturmak arzumuzu bir kez daha yinelemek istiyorum” ifadelerini kullandı.