Kavşaklar Merkezden Takip Edilecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Kabul edilen projeye göre; bundan sonra Adapazarı merkezindeki kavşaklar kameralarla merkezden takip edilebilecek. Konu ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, “Başkanlığımızın hazırlamış olduğu ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na (Marka) destek başvurusu yapılmıştı. Bu başvurunun kabul görmesinin ardından 2 Kasım 2011 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Personeli tarafından Proje ile ilgili Yürütme Eğitimi de tamamlandı. Son olarak geçtiğimiz Cuma günü (2 Aralık) Büyükşehir Belediyesi’nde Marka ile “İlk İzleme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantının ana konusunu; projenin hayata geçirilmesi süreci ve proje takvimi oluşturdu. ‘Sakarya Entegre Sürdürülebilir Ulaşım Yönetimi Sistemi: 1. Etap - Akıllı Kavşak Kontrol Merkezi Kurulumu’ isimli projenin tamamlanmasından sonra Adapazarı merkezindeki 13 kavşak kameralarla merkezden takip edilebilecek ve kavşaklarda oluşan sıkıntılara en hızlı şekilde müdahale imkânı olacak. Projenin yaklaşık bütçesi 1 milyon TL olup, bu rakamın 400.000 TL’lik kısmı, MARKA tarafından geri ödemesiz olarak karşılanacak” dedi.