Kart54 kullanımında yeni dönem başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada hızlı, ucuz ve kolay ulaşım imkânı sağlayan Kart54’lerin kullanımını teşvik edecek yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. COVID-19 tedbirleri kapsamında temassız ödemelerin daha da önem kazandığı günümüzde Kart54 sahibi olmayanlar için kampanya başlatılıyor. Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının yanı sıra Özel Halk Otobüslerinde de tek ödeme seçeneğinin Kart54 olacağı ifade edilirken, Kart54’ler için 115 bayi ve 10 adet kiosk ile internet üzerinden online dolum imkanının sunulduğu da dile getirildi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kart54’lere ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

Kart54’te büyük kampanya
Ulaşımda tek ödeme seçeneği olan Kart54’ler, BELPAŞ satış noktalarında 1 Ekim -1 Kasım arası satışları yüzde 50 indirimli bir şekilde gerçekleştirilecek. Yine bu tarihler arasında vize işlemleri de ücretsiz olarak yapılacak. Kampanya ile BELPAŞ noktalarından Tam Kart 5 TL’ye, Kişiselleştirilmiş Kart ise 7,5 TL karşılığında vatandaşlar ile buluşacak.

Kart54 avantaj sağlayacak
Pandemi sürecinde önem kazanan temassız ödeme artık Özel Halk Otobüslerinde de tek seçenek olacak. Kart54’lü binişlerin sağlanması amacıyla gerekli denetim ve kontroller yapılacak ve uygulanmaması halinde idari yaptırımlara başvurulacak. Özel Halk Otobüslerini Kart54’süz kullanmak isteyen vatandaşlarımız 7 TL altında bulunan hatlarda artı 1 TL, 7 TL üzeri hatlarda ise artı 2 TL fark ödemek zorunda kalacak.

Temassız Ödeme Tek Seçenek
Kovid-19 tedbirleri kapsamında; Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde toplu taşımada nakit kullanımının virüsün yayılmasına yol açabileceğine, mümkün olduğunca nakit para alışverişinin yapılmaması gerektiğine açıkça yer verilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da nakit ödemenin insan sağlığını tehdit ettiği, temassız ödeme yöntemlerinin daha sağlıklı olduğu tavsiye edilmektedir. Bu kapsamda artık tüm Özel Halk Otobüslerinde tek ödeme yöntemi temassız Kart54’le olacak.