Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Sakarya Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Periferide Hafıza isimli karma sergi, OSM’de sanatseverlerle buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Periferide Hafıza Karma Sergi,  kültür sanat dostlarıyla buluştu. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

Akademisyen ve öğrencilerin eserleri
Programda kısa Bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Füsun Çağlayan, “Yaklaşık bir yıldır öğrencilerimizle üzerinde çalışıyorduk. Projemizin ilerleyen aşamalarında akademisyenlerimiz de katıldı. Bu projenin Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi de çok önemli. Şehrimize kazandırılan sanat merkezleri ve kültür etkinliklerine olan desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

2 Ocak’a kadar sergilenecek
Çağlayan’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, sergide emeği geçen tüm akademisyen ve öğrencileri tebrik etti. Daha sonra açılışı gerçekleştirilen sergiyi de inceleyen sanatseverler, akademisyen ve öğrencilerden eserleri hakkında bilgi aldı. Sakarya Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Periferide Hafıza’ karma sergi, 2 Ocak Cuma gününe kadar OSM’de ziyaret edilebilecek.