Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen proje ortaklığı neticesinde ‘Öğrenci Değişim Projesi’ kapsamında staj yapmak için şehre gelen öğrenciler ile görüşen Başkan Toçoğlu, “Almanya- Türkiye arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmeye gayret gösteriyoruz. Misafir öğrencilerimiz, Büyükşehir Belediyemizin farklı bölümde staj yapacak aynı zamanda ülkemizi ve şehrimizi yakından tanıma fırsat elde edecekler. Almanya ve Karlsruhe ile olan bağımızı sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen proje ortaklığı neticesinde ‘Öğrenci Değişim Projesi’ kapsamında staj yapmak için Sakarya’ya gelen öğrenciler ile görüştü. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarete Karlsruhe’den staj yapmak üzere Sakarya’ya gelen öğrenciler Jonathan Harms, Gökhan Demirel ve Karlsruhe’den staj yaparak şehrimize dönen öğrenciler Nursena Börekçioğlu ve Melike Şirin yer aldı. Başkan Toçoğlu, Sakaryalı öğrenciler vasıtasıyla Karlsruhe’den gelen mektubu okuyarak öğrencilere projenin önümüzdeki yıllarda devam edeceği müjdesini verdi.

Kardeş Şehir
Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Karlsruhe ile 2011 yılından beri güzel ilişkiler içerisindeyiz. İmzalamış olduğumuz Kardeş Şehir Protokolü Çerçevesinde Almanya- Türkiye arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmeye gayret gösteriyoruz. ‘Öğrenci Değişim Projesi’ ile Karlsruhe’den gelen iki öğrenciyi şehrimizde 3 haftalık süreyle ağırlayacağız. Yüksek Lisans eğitimi alan misafir öğrencilerimiz, Büyükşehir Belediyemizin farklı bölümde staj yapacak aynı zamanda ülkemizi ve şehrimizi yakından tanıma fırsat elde edecekler” dedi.

Türkiye’de ilk defa
Toçoğlu, “Kardeş şehrimiz Karlsruhe ile gerçekleştirdiğimiz ‘Öğrenci Değişim Projesi’ Türkiye’de yerel yönetimler arasında bir ilk olma özelliği taşıyor. Karlsruhe’den gelen öğrencilerimiz yaptıkları stajdan oldukça memnun kalmış ve çok güzel ağırlanmışlar. İnşallah bizde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Projeyi uzun yıllar sürdürmek istiyoruz. Avrupa’da Türkiye imajını iyileştirecek bu tarz projelere ihtiyacımız var. Projemizin amacına ulaşmasını diliyoruz. Almanya ve Karlsruhe ile olan kardeşlik bağımızı sürdüreceğiz” dedi.