Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Karadeniz sahillerinde oluşturulan cankurtaran ekipleri göreve başladı. İtfaiye Dairesi Başkanı Arancı, 53 personel, 30 cankurtaran kulesi, 7 jetski ve 2 zodyak bot ile boğulma vakalarına karşı göreve başladıklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde 4 Haziran Pazartesi günü göreve başladı. Ekiplerin 20 Eylül Perşembe gününe kadar 09.00 ve 19.00 saatleri arasında vatandaşların can güvenliğini sağlamak için görevlerinin başında olacağını belirten İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Ekiplerimiz yaz boyunca can kaybı yaşanmaması için sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerdir” dedi.

Cankurtaranlar sahillere indi
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Arancı, “İtfaiye teşkilatı olarak yaz sezonunda vatandaşlarımızın sahillerimizde güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde 53 kişilik cankurtaran arkadaşlarımız görevlerine başladı. Hamdolsun 2014 yılında beri sahillerde yürüttüğümüz cankurtaran faaliyetleriyle yaşanan boğulma vakalarını azami ölçeğe çektik. İnşallah bu yıl da görevli arkadaşlarımız ‘Güvenli Sahil Sakarya’ hedefiyle devam ettirdiğimiz çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

53 kişilik ekip
Arancı sözlerini şu şekilde tamamladı: “2017 yılında 45 kişilik olan cankurtaran ekibimizi 53 kişiye çıkardık. Karadeniz sahillerinde 7 jet ski, 2 zodyak bot ve 30 kule ile vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlayacağız. Bunların dışında sahillerimizde bulunan işletmeler, yazlık siteler gibi cankurtaran personeli bulunmadığı yerlere de kurtarma malzemeleri ve uyarı tabelalarını yerleştirdik. Tüm görevli arkadaşlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyor, vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda hassas olmaya davet ediyorum” diye konuştu.