Başkan Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen yeni bulvar projesinde çalışmalar tamamlandı. Kampüs ana giriş kapısından başlayıp yaklaşık bir kilometrelik alana uzanan arter üniversite öğrencileri ve bölge sakinlerinin beğenisini kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüs mevkiinde başlatılan yeni bulvar çalışmasının tamamlandığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Projeyi şehir için ‘güzel bir gelişme’ olarak niteleyen Başkan Toçoğlu, “Işıklandırması, yaya yolları ve çevre düzenlemeleriyle yeni bulvar şehrimize hayırlı olsun” yorumunda bulundu.

Öğrenciler İstedi Büyükşehir Yaptı
Toçoğlu yaklaşık bir kilometrelik yeni bulvarla ilgili ayrıca, “Şehrimizle ilgili güzel bir gelişmeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Kampüs yolunda yeni bir çalışma başlatılması konusunda üniversite yönetimi ve öğrencilerimizden talepler alıyorduk. Büyükşehir olarak yeni yol için gerekli projeyi hazırladık. Çalışmalara başladık. Bugün hamdolsun projeyi tamamlamış bulunuyoruz. İşte Kampüs ana giriş kapısından başlayan yaklaşık bir kilometrelik bulvar çalışmamız” ifadelerine yer verdi.

Büyük Beğeni Kazandı
Arterde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut ise, “İlk olarak arterde genişletme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ardından bordür ve tretuvarlarda gerekli işlemleri yaptık.  Arterde asfalt serim çalışmalarımızın hemen ardından logar kapaklarımızı yol seviyesine çıkardık. Yaklaşık bir kilometrelik bu yeni bulvar çalışmamızda geniş yürüyüş yolları yer alıyor. Aynı zamanda arterin aydınlatma işlemlerini de tamamladık” şeklinde konuştu.