Çark Caddesi-Kampüs Hattı için daha önce gerçekleştirilen 10 araçlık ihalenin 10 Eylül Perşembe günü yenileneceğini açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Daha önce sadece özel halk otobüsleri ve M plaka sahipleri ihalemize katılım göstermişti. Yeni ihalede bunu değiştiriyoruz. 10 Eylül’deki ihalemize tüm istekliler katılabilecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil Çark Caddesi-Kampüs ulaşım hattına dahil edilecek 10 yeni araç için 10 Eylül Perşembe günü yeniden ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Hatırlanacağı üzere hatta dahil edilecek araçların ihalesi kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş, Milli Egemenlik Caddesi-Kampüs Hattı için istekli çıkmamıştı. Çark Caddesi-Kampüs hattı için ise gerekli rekabet şartları oluşmamış ve ihalelerin ileri bir tarihte yenileneceği açıklanmıştı.

10 Eylül Perşembe
Konu ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Pistil, şunları söyledi; “Kampüs ulaşımını güçlendirme hedefiyle bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İfade ettiğimiz gibi hedefimiz; bu hatta çağın şartlarına uygun bir ulaşım standardı yakalamak. Daha önce Milli Egemenlik Caddesi-Kampüs Hattı için 5, Çark Caddesi-Kampüs hattı için de 10 araçlık ihaleye çıkmıştık. Şimdi ise yalnızca Çark Caddesi-Kampüs hattı için 10 Eylül Perşembe günü yeniden ihaleye çıkacağız. Yeni eğitim ve öğretim yılına üniversitemiz ve öğrencilerinin bir talebini daha sonlandırarak girme niyetindeyiz.”

Tüm İstekliler Katılabilecek
“Yenilenecek ihale şartnamesinde de birtakım değişiklikler öngörüyoruz. Daha önce sadece özel halk otobüsleri ve M plaka sahipleri ihalemize katılım göstermişti. Yeni ihalede bunu değiştiriyoruz. 10 Eylül’deki ihalemize tüm istekliler katılabilecek. Yeniden açık ve şeffaf bir süreç yaşayacağız. Bizim için öncelikli olan; şehrimiz ulaşımında gerekli hamleleri atabilmektir. İnşallah Sakarya için en hayırlısı olur.”