Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri Kapıdaki Yüzler adlı lise söyleşisi ile devam etti. Türk, “Her zaman iyi bir yazar olmaktan ziyade iyi bir okur olmaya gayret gösterdim. Dünya Edebiyatından yazarları okudukça bende bir şeyler yazabileceğime inandım. Hikâye ve roman okudukça farklı farklı bakış açılarını elde etme imkânı bulabiliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen etkinlikte Yazar Yıldırım Türk, ‘Kapıdaki Yüzler’ kitabında okumanın ayrıcalıklarını anlatırken programın sonunda öğrencilerin kitaplarını imzaladı.

Kitap içinde kendimizi buluruz
Yazar Yıldırım Türk, “Her zaman iyi bir yazar olmaktan ziyade iyi bir okur olmaya gayret gösterdim. Dünya Edebiyatından yazarları okudukça bende bir şeyler yazabileceğime inandım. Hikâye ve roman okudukça farklı farklı bakış açılarını elde etme imkânı bulabiliyoruz. Okumuş olduğumuz her kitabın içinde kendimizi bulabiliriz. İçinde kendimizi bulduğumuz kitaplar her zaman daha fazla ilgimizi çeker. Ben kitap okumayı sevmiyorum diyen insanlar aslında henüz onu bekleyen kitabı bulamamıştır. İçinde kendimizi bulduğumuz kitaba ulaştıktan sonra daha fazla okumaya gayret göstereceğiz” sözlerine yer verdi.

Derinliği olan kitaplara yer verin
Konuşmasına devam eden Türk, “Sanat değeri ve derinliği yüksek olan kitaplara değer vermeliyiz. Böyle güzel kitapları okudukça insanın içi açılır. Büyük bir eser okumak insana katman katman farklı çağrışım ve ufuklar katmaktadır. Aslında yazma olayına günlük tutarak başladım diyebilirim. Tuttuğum günlükler beni yazmaya teşvik etti. Yazı yazmak gelişerek artacak bir meseledir. Bir zaman sonra yazmak için kendimize yol buluyoruz. Edebiyat, her zaman bizim için önemli bir yere sahip olmuştur. Ama edebiyatın asıl yerinin edebiyat dergileri olduğunu düşünüyorum. Bu tarz dergileri sık sık takip edip okumanızı tavsiye ediyorum” ifadelerinde bulundu.