Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, “Rip akıntısı, kıyıya ulaşan dalgaların geri dönüşleri sırasında oluşan güçlü ve tehlikeli bir akıntıdır. Bu konuda sahil güvenlik ekiplerimizin uyarıları doğrultusunda hareket edilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, kuzey sahillerinde oluşacak hafta sonu yoğunluğuna karşı vatandaşları uyardı.  Arancı, “Sahillerde güvenliği sağlayan sahil güvenlik ekiplerimiz yaz boyunca çalışmalarını sürdürecekler. 46 kişilk ekip; 26 gözetleme kulesi, 7 jet ski ve 1 Zodyak bot ile vatandaşlarımızın yaşayabileceği olumsuzluklara karşı yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Rip Akıntısına Dikkat
Karadeniz’in tehlikeli rip akıntısına (çeken akıntı) karşı uyarılarda bulunan Arancı, “Bu konuda sahillerimizde gerekli işaret ve uyarı levhalarımız yer alıyor. Rip akıntısı, kıyıya ulaşan dalgaların geri dönüşleri sırasında oluşan güçlü ve tehlikeli akıntıdır. Bu konuda vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir. Ekiplerimizin uyarıları doğrultusunda hareket edilmesini arzu ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.