İtfaiye Eri Alımında Tarihler Değişti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan 43 adet itfaiye eri alımı yapılacağı duyurulmuştu. İtfaiye eri alımlarında başvuru tarihleri ve sınav tarihi değiştirildi. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilmek üzere 43 adet itfaiye eri alımı yapacağız. Daha önce bu konuda duyuru yapmıştık. Fakat başvuru tarihlerinde ve sınav tarihinde bir değişikliğe gidildi. İtfaiye alımı ile ilgili yapılacak başvurular. 14 Kasım 2011 günü saat 08.30 da başlayıp 15 Kasım 2011 günü saat 17.00 de sona erecek. Adaylar başvurularını yine Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı (Kavaklar Cad.N0:7 SAKARYA) adresine şahsen yapacak. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada olacak olup, sözlü mülakat sınavı 17-18 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacak. Başvuru için öncelikli aranan şartlar şöyle:
- Önlisans mezunları (Önlisans düzeyinde eğitim veren yüksekokulların, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü Mezunu Olmak) ve Lisans mezunları için 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak,
- Sınavın yapılacağı 17 Kasım 2011  tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak
- Erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmaması.  

İtfaiye eri alımı ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.