İtfaiye Bir Kez Daha Uyardı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, yaşanabilecek olası karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınlarına karşı vatandaşları bir kez daha uyardı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde baca temizliklerinin mutlaka yapılması gerektiğine vurgu yapan Arancı, bireysel temizlik işlemlerinden ziyade profesyonel destek alınarak baca temizliklerinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Baca Temizliği İçin Bize Ulaşın
Ayhan Orhan Arancı, “Kış aylarında olmamıza rağmen havalar mevsim normallerinin üzerinde bir seyir izliyor. Bu yüzden baca temizlikleri konusu gündeme getirilebilir. Daha kolay bir şekilde temizliklerin yapılması sağlanabilir. Bilindiği gibi bireysel olarak yapılan baca temizliği işlemleri istenilen sonucu verememektedir. Vatandaşlarımız baca temizliği konusunda Büyükşehir Belediyemizden profesyonel destek alabilirler. Bunun için İtfaiye Daire Başkanlığımızın 277 54 48 nolu telefonunu aranabilir” diye konuştu.

İstenmeyen Sonuçlar Ortaya Çıkmasın
Arancı, “Şayet baca temizlikleri zamanında yapılmaz ise hiçbir zaman istemeyeceğimiz sonuçlar ortaya çıkabilir. Hatta üzücü can kayıpları yaşanabilir. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak baca temizliği konusuna büyük önem veriyoruz. Çağrımızı yineliyoruz: vatandaşlarımız herhangi bir sorun yaşamadan bacalarını temizletmek için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabilirler” ifadelerini kullandı.