İş Fikirleri Hayat Buluyor

Büyükşehir Belediyesi, iş fikirlerini hayata geçirmek, kendi işini kurmak isteyen ve belli bir beceri ve deneyime sahip olan, ancak yeterli sermayesi olmadığı için iş yerini kuramayan girişimciler için, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), KOSGEB işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2’nci programını başlattı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Protokolü hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve şehrimizdeki girişimcilerin gelişmesi ve girişimciliğin yaygınlaşması noktasında inisiyatif aldık. İlk programımızda başarılı olan girişimci adaylarımız sertifikalarını Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun elinden aldılar. Bu çerçevede 2’nci programımızı da başlatmış bulunuyoruz. Projemizde, ücretsiz olarak düzenlenen 60 saatlik girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, 30 bin TL hibe, işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin TL kredi kullanabilme hakkına sahip olacaklar” diye konuştu.