İnsan, Sınırlı Bir Varlık

Neden Zoraki Kral?
Zoraki Kral filmini seçmesinin nedenini açıklayan Aybars Bora, “Hepimizin aslında sınırları var. Bizim sınırlı olmamız, sınırlarımızı aşmaya çalışmamız, bu konuda sanatı kullanmamız bizi daha ileriye taşıyan bir olgu. Bu söyleşi için Zoraki Kral filmini seçmemdeki sebep, aslında burada sınırları olan, sınırlarını zorlayan, sınırlarını aşmaya çalışan bir adamın, bir Kral’ın bireysel bir hikâyesi” diye konuştu.  

Gerçek bir hikâye
Filmin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Bora, “The King’s Speech filmi izlenirken bir İngiliz Kralı’nın filmi gibi izlenmemeli. Filmde halkın önüne çıktığında konuşamayan, kekeleyen bir prens var. Kral olma sorumluluğunu alabilmesi için düzgün konuşmayı öğrenmek zorunda. Kişisel bir hikâye olmasının yanında bu filmin hikâyesi gerçek bir hikâyedir. Sınırlarımızı aşabilmemiz için, kendimizden bir şeyler bulabiliriz bakışıyla bu film izlenmeli. Aradığımız bütün cevaplar kendi içimizde. Bunu filmde de görebiliyoruz” dedi.

 

Sorumluluklarımız var
Aybars Bora konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti; “Kraliyet ailesine mensup olmamız gerekmiyor. Hepimizin içine doğduğu bir kader var. Toplum içerisinde üzerimize düşen sorumluluklar var. Kaçmak hep en kolay geliyor ve genellikle insanlar birbirlerine bir şeyi başarmanın zor olduğunu söyleyebiliyor. Filmde, kendi hayatımızda çıkabilecek engelleri aşmanın ipuçlarını da bulabiliyoruz. Böylesine güzel bir etkinliği düzenledikleri için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk’e çok teşekkür ediyorum”.

Kasım ayı dolu dolu geçecek
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk çok güzel bir film izlediklerini belirterek, “Değerli Senarist, Yönetmen Aybars Bora bize filmin analizini çok güzel bir şekilde yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kasım ayını kültür sanat programlarımızla dolu dolu geçireceğiz. Değerli kültür sanat dostlarını bütün programlarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.