‘İnanmak ve Başarmak’ konulu programda konuşan Özlem Atik, “İnandıktan sonra yapamayacağınız hiçbir şey yok. Biz engelli olarak ne kadar çok çalışırsak, ne kadar çok taşın altına elimizi koyarsak bizden sonra gelecekler için zemin hazırlamış ve onlara örnek olmuş olacağız. Hayat herkes için engellerle dolu ama bunları beraber aşmamız gerekiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelleri Aşan Başarı Hikayelerinin 4.’sü Okul Müdürü Özlem Atik’in konuşmacı olarak katıldığı ‘İnanmak ve Başarmak’ konulu program ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa çok sayıda dinleyici katıldı.

Kalplere engel koyamazsınız
Programda konuşan Özlem Atik, “Kahraman Kazan’dan sizlere derin sevgilerimizi ve saygılarımızı getirdim. Hayat şartları bizim için çok zordu ama babam benim her zaman okumam için çabaladı. Okuduğum her okulu derece ile bitirdim. Öğretmen olarak çalışmaya başladım ve evlendim. 2000 senesinde bir kaza geçirdim ve hayatım o zaman değişti. Bir takla atıyorsunuz ve sevdiğiniz her şey o takla ile değişiyor. 1 sene tedavi gördüm. Hayatıma bir yol çizmem gerekiyordu ve Van’a geri döndüm. Ardından tayinim dolayısıyla Ankara’ya geldim. Engelli olmak herkese nasip olmuyor, belki biz bunun yükünü, meşakkatini öbür tarafta göreceğiz. İnsanların bedenlerine engel koyabilirsiniz ama kalplerine engel koyamazsınız” dedi.

İnanmak ve başarmak
Özlem Atik, “Müdür oldum ve şu an hala çalıştığım okulda devam etmekteyim. İnandıktan ve başardıktan sonra sizin yapamayacağınız hiçbir şey yok. Biz engelli olarak ne kadar çok çalışırsak, ne kadar çok taşın altına elimizi koyarsak bizden sonra gelecekler için zemin hazırlamış ve onlara örnek olmuş olacağız. Hayat herkes için engellerle dolu ama bunları beraber aşmamız gerekiyor. Beni hayata bağlayan en büyük şeylerden birisi de öğrencilerim. Ben Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımızın faaliyetlerine baktım. Engelliler için çok fazla çalışma yapmış. Böyle bir merkezin açılması bile çok önemli. Buradan kendisine böyle bir faaliyet için teşekkür ediyorum” diye konuştu.