Başkan Toçoğlu Ramazan ayının ilk iftarını sığınmacı ve yetim çocuklar ile birlikte yaptı. Anlamlı buluşmada A Haber canlı yayınına da konuk olan Toçoğlu, “Sığınmacı çocuklarımızın yanındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak onlara okul inşa ediyoruz. Ülkelerinde acıklı bir tablo yaşanıyor. Sıkıntılarını bir nebze olsun azaltmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ramazan ayının ilk iftarını şehirde bulunan sığınmacı ve yetim çocuklar ile birlikte yaptı. SGM Bahçesi’nde gerçekleşen buluşmada Başkan Toçoğlu, eşi Gönül Toçoğlu ile programa ev sahipliği yaparken; programda İl Müftüsü İlyas Serenli, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da yer aldı. Geniş katılımla gerçekleşen yılın ilk iftar programında A Haber canlı yayınına da konuk olan Toçoğlu, “Sığınmacı çocuklarımızın yanındayız. Büyükşehir Belediyesi olarak onlara okul inşa ediyoruz. Ülkelerinde acıklı bir tablo yaşanıyor. Sıkıntılarını bir nebze olsun azaltmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Sığınmacı Kardeşlerimizin Yanındayız
Toçoğlu şunları söyledi; “Vatandaşlarımızın ve İslam âleminin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Sınırlarımızda özelliklede Suriye’de çok acıklı bir dram yaşanıyor. Şehrimizde de ülkelerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıları barındırıyoruz. Bugün Ramazan’ın ilk iftarını bu sığınmacı kardeşlerimiz ile yapıp onların sıkıntılarını bir nebze olsun azaltmak için Ramazan’ın ilk gününü onlara ayırdık. İnşallah bu akşam sığınmacı kardeşlerimiz ile birlikte ilk iftarımızı yapmış olacağız.”

7 Bine Yakın Mülteci
“Ramazan’da geleneksel olarak ilçelerimizde bir akşam genel bir halk iftarı yapıyoruz. Her yıl Ramazan’ın ilk iftarını kendimize ayırıyorduk. Ancak bu Ramazan bir değişiklik yaparak sığınmacı kardeşlerimiz ile bir araya gelerek Ramazan’ı başlatmış olduk. Şehrimizde yaşayan 7 bine yakın Suriyeli var. Büyükşehir Belediyesi olarak Valilik, KADEM ve İHH işbirliğiyle onların eğitimi için yeni bir okul inşa ediyoruz. İftarlara sığınmacı kardeşlerimiz ile başladık, yarından itibaren de 16 ilçemizde 16 ayrı iftarla vatandaşlarımızla beraber olarak Ramazan’ı tamamlayacağız inşallah.”

Özel Programlar
Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programın devamında okunan ezan sonrası tüm misafirler hep birlikte oruç açtı. İftar programının ardından ise minik misafirler için eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Sahneye kurulan özel bir platformla Hacivat Karagöz gölge oyununu izleme ayrıcalığı yaşayan çocuklar keyifli dakikalar geçirdi. Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulüpleri öğrencilerinin mülteci çocuklara yazdığı mektupların slayt gösterisi ise misafirleri ayrıca mutlu etti.