Hizmette Elimize Su Dökemezler...

Alemdar çalışmaları anlattı
AK Parti Serdivan İlçe Danışma Toplantısı Serdivan Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Osman Çelik ve partililer katıldı. Açılış konuşmasını Serdivan ilçe Başkanı Osman Çelik yaptı.  Osman Çelik referandum sürecinde Ak Parti teşkilatı olarak titizlikle çalışmaları gerektiğini belirtti.  Osman Çelik’in ardından Gençlik Kolları Başkanı Emre Coşkun konuştu. Onun ardından Kadın Kolları Şeyme  Kaya kadın kollarının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Serdivan Belediyesi’nin çalışmaları hakkında konuşma yaptı.Alemdar asfalt, parke, Kazımpaşa yolu çalışmalarından bahsederek, Kazım paşa yolundaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Alemdar “ Bütün çalışmalarımızı yeni çıkan Serdivan adlı dergimizde topladık. Biz bu sene 2010 sezonunu açarken bize bağlanmış olan Serdivan ilçemizin Kazımpaşa Beldesi’nde yol sorunu vardı. Yol sorunu kısa sürede yolu asfaltlayarak çözüme kavuşturduk. Diğer taraftan Korucuk tarafına gidecek olan o bölgenin 30 yıllık su sorunu çözecek çalışmayı başlattık. Serdivan’da açılmış olan yollarımızı ve Serdivan’ın bütün mahallerinde asfaltladık” dedi.


Bizlere destek versinler
Zorlu ve önemli bir süreçten geçildiğini belirten Başkan Toçoğlu “ Biz AK Partili olarak bu zorlu süreçlerden geçmesini bildik. Önümüzdeki süreç normal bir seçim süreci değildir. Bizimle ilgili bir hesaplaşma varsa 2011 yılının Temmuz ayında konuşuruz. Bugün konuştuğumuz geleceğin konusudur. Bugün anayasa referandum konusu, Ak Partinin konusu değil, geleceğin konusudur. Dolayısıyla referandum olayını Ak Parti ve diğer partilerin arasında bir seçim yarışına çekmeye çalışanlara pirim vermemeliyiz. Bize diyecekler ki ya biz  darbe anayasasından  tavır koyacağız, yada darbe anayasanı  onaylayacağız. 12 Eylül’ün bu ülkeye getirdikleri devam etsin mi, etmesin mi onu oylayacağız. Bu anayasa kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın konusudur. Yıllardan beri MHP’nin de CHP’ninde seçim programlarında ve parti programlarında anayasanın bazı maddelerinin değişmesi gerektiği var. Ama bu metinleri yazarken nasıl olsa bu anayasa değişmez diye düşünüyorlar. Eğer anayasanın bazı maddelerine karşıysan, çık AK Parti’nin karşına bizlere destek ver” dedi.

Hizmet bizim işimiz
Hizmetler konusunda hiç kimseye söz söyletmeyeceklerini belirten Toçoğlu “Hizmet bizim işimiz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  Tüm birimlerimizle uyum içinde çalışarak şehrin geleceğine yön verecek hizmetleri bir bir hayata geçiriyoruz. Her zaman söylüyorum, ilk önceliğimiz ve vatandaşlarımızın rahatlıdır. Vatandaşlarımızın rahatlığı için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizlerin hizmetlerini küçümseyenler, bu ülke ve bu şehir yararına hiçbir şey yapmayan insanlardır. Onlar hizmette elimize su dökemezler. Başbakanımız ne diyor bizlerin yaptıklarına onların hayalleri bile yetmez. Bu anlayışla hareket ederek, ülkemiz ve şehrimizin geleceği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Hizmetleri sınırlandırıyorlar
Anayasa değişikliğinde mahkemelerin yerindelik kararı veremeyecekleri ile ilgili  bir madde olduğunu belirten Başkan Toçoğlu “ Yerindelik kararı bizi niye ilgilendiriyor. En çok Serdivan’ı ilgilendiriyor. İmar ve gelişmişlik açısından en gelişmiş ilçe Serdivan’dır. Son dönemde de benim çalıştığım dönemde de bizim planlarımıza olumsuz kararlar veriliyor. Eften, püften nedenlerle planlarımız engelleniyor. Bu engellemelerle kim kaybetti ülkemiz kaybetti. Herkes kendi işini yapsın. Başbakanımızın dediği gibi bu engellemeler olmasaydı ülkemiz 3 kat daha gelişecekti. Bizler hizmet insanıyız. Bu anayasa bir reformdur. Kadınlarımız için, çocuklarımız için bir tarihi fırsattır.  Bunun vebalini veremeyiz. Bizler onlar gibi yiyici değiliz. 11 yıl önce nasıl başladıysak, bugünde hala aynı noktadayız” dedi. Kentse Dönüşüme de değinen Başkan Toçoğlu, kentsel dönüşümle dört yoldaki esnafların bugün iş yaptıkları sağlıksız koşullardan kurtulacaklarını ve Dörtyol’un modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.


Halkımıza güveniyoruz
Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu “Bugün bu salonda gördüğümüz bu coşku AK Pati ailesinin 12 Eylül referanduma nasıl hazırlandığımızın bir göstergesi. Belediye Başkanlarımız uzun uzun hizmetlerin de bahsettiler. Yapılan bu hizmetler karşısında gurur duymamak elde değil. Tüm Belediye başkanlarımızı tebrik ediyoruz. Hizmet konusunda kimse elimize su dökemez. Belediye Başkanlarımız hizmetlerini yerine getirirken bizlerde teşkilat mensupları olarak dört bir koldan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, il genel ve belediye meclisi üyelerimizle kapı kapı gezerek refarandum için destek isteyeceğiz.  Biz adalet, demokrasi, özgürlük, barış için kadınlarımızın, çocuklarımızın, özürlülerimizin daha güvenli bir hayat sürmeleri için referanduma evet diyeceğiz. Diğerleri ise darbe anayasasının değişmemesi için referanduma hayır diyecekler. Son kararı haklımız verecek. Biz milletimize ve milletimizin sağduyusuna inanıyor ve güveniyoruz” dedi.