Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarında yeni dönem eğitimlerinin başladığını açıklayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarıyla vatandaşlarımızın ev ve çeşitli kurumlarda kendi sorumlulukları altında bulunan bireylerin günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmelerini hedefliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile Danışma Birimi tarafından düzenlenen Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarında yeni dönem eğitimleri başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kurslarıyla vatandaşlarımızın ev ve çeşitli kurumlarda kendi sorumlulukları altında bulunan bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini hedefliyoruz. Bu konuda bilgi ve becerilerini arttırmak isteyen hemşerilerimizi eğitimlerimize bekliyoruz” diye konuştu.

560 Saat Sürecek
Yüce açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “560 saat sürecek eğitimler ile kursiyerlerimize kişisel bakım, çevre hijyeni, ilaçları takip etme, günlük bakım, hastalık çeşitleri, hasta bakım hizmetlerinde iletişim ve hastalıklara göre beslenme başlıklarında eğitim sunacağız. Eğitimlerimiz hafta içi her gün 09.00 – 13.00 saatleri arasında devam edecek."

Eğitimler SGM’de
“Ayrıca kurslarımızı başarı ile tamamlayan hemşerilerimiz almaya hak kazanacakları sertifikalar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, bakımevleri, evde bakım, hastaneler, geronto-psikiyatri klinikleri ve huzurevlerinde çalışabilirler. Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden eğitimlerimiz ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız 274 51 85 telefonunu arayabilirler."