Gölün suyu 41 mahalleye daha ulaşacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ve AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli’yi makamında ağırladı. Kaynarca’da devam eden çalışmaların masaya yatırıldığı görüşmede, yeni yatırımlar konusunda da istişarelerde bulunuldu.

Başkan Toçoğlu’na hizmet teşekkürü
Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet elini ilçemizde hissediyoruz. Altyapı anlamında Spaanca’nın suyu 41 mahallemize ulaşıyor. Diğer başlıklarda da önemli yatırımlar ilçemizde hayat bulacak. Tüm çalışmalar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dediğ. AK Parti İlçe Başkanı Murat Kefli ise; yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti. 

Asfalt çalışmaları sürüyor
Ziyarettten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Kaynarca’da güzel çalışmaları hayata geçiriyoruz. Altyapıda, ulaşımda birçok projemizi kullanıma sunuyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte asfalt çalışmalarımızı da başlattık. Kaynarca’nın Kızılcaali, Sarıbeyli, Kırktepe, Mehter ve Osmanlı mahallelerimizi Kaynarca’ya bağlayacak çalışma tamamlanmak üzere. İnşallah 12 kilometrelik arteri kullanıma sunmuş olacağız” dedi.

41 mahalleye kaliteli içmesuyu
Altyapı çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “İlçemiz için önemli bir projeyi hayata geçirerek Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz ve Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisinde yüksek teknoloji ile arıttığımız dünyanın en kaliteli içmesularından birini 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca ilçemize ulaştırdık. Ayrıca Bakırlı’da inşa ettiğimiz içmesuyu deposu ve 7,5 kilometre hat ile de bölgedeki 15 mahallemizin daha sorununu çözüme kavuşturduk. Şimdi de Kaynarca’da 41 mahalleyi kapsayan içmesuyu projesi ile Sapanca Gölü’nün suyunu 50 kilometrelik hat ile Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştıracağız. Projemizin değeri 10 milyon lira. Çalışmaların tamamlanmasıyla Kaynarcalı hemşerilerimiz daha sağlık ve bol içmesuyu ile buluşacak. Hazırlıkları devam eden yeni projeler ile de ilçemizde kollektör hattı ve atıksu arıtma tesisi inşa ederek ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız” dedi.