Büyükşehir Belediyesi Geyve SGM yaz kursları 20 farklı branşta minik öğrencilere eğitimler sunmaya devam ediyor. Murat Kıroğlu, “Bin 240 öğrencimiz katıldığı eğitimlerle hem teorik bilgileri hem de kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı, arkadaşlığı öğreniyor. Eğitim merkezlerimizde oluşturduğumuz aile ortamı ile çocuklarımızın yazı daha güzel ve verimli bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geyve Sosyal Gelişim Merkezi'nde yaz kursları 20 farklı branşta minik öğrencilere eğitimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda bin 240 öğrencinin buluştuğu yaz kurslarında verimli vakitler geçiriliyor, faydalı bilgilere kapı aralanıyor.

Bin 400 öğrenci eğitim alıyor
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, "Geyve Sosyal Gelişim Merkezimizin bünyesinde faaliyet gösteren 20 farklı branşta eğitimlerimiz devam ediyor. Bu branşlarda bin 240 Geyveli çocuğumuz hizmet almakta. Öğrencilerimiz bu branşlarda sadece teorikte gördükleri eğitimleri değil, kardeşliği, paylaşmayı, dayanışmayı, arkadaşlığı da öğreniyor. Eğitim merkezlerimizde oluşturduğumuz aile ortamı ile çocuklarımızın yazı daha güzel ve verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Devam eden yaz kursları kapsamında Geyve SGM'yi ziyaret ederek dersleri yerinde inceleme fırsatı bulduk ve eğitmenler ile röportajlar gerçekleştirdik.

İleri seviyede çalabiliyorlar
Gitar Sınıfı Öğretmeni Fatih Gündüz, “Yaz döneminde 4 tane öğrenci grubumuz var. Bu öğrenci gruplarımızdan biriyle 1 yıldır diğeriyle ile 2 yıldır çalışıyoruz. Diğer 2 grubumuz ise yeni gelen öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerimiz de ilk ve ortaokul seviyelerindeki öğrenciler. 2 senedir bizimle olan grubumuz gayet ileri seviyede gitar çalabiliyor. İlkokul öğrencileriyle çocuk şarkılarına yönelik çalışıyoruz. Öğrencilerimizin gitar çalmada gelişmesi için çeşitli çalışmalar yapıyoruz” dedi.


Oyunla öğreniyorlar
Drama Sınıfı Öğretmeni Özlem Uray, “8 grup drama öğrencimiz bulunuyor. Dikkat Atölyesi’nde de eğitimlerimiz oluyor. Dramada çocuklara oynayarak bir şeyler öğretmeyi amaçlıyoruz. Diyafram nefesi, sahne duruşu, nasıl hareket etmeleri gerektiği öğretiyoruz ancak bunların hepsini biz oyunla öğretiyoruz. Çocuklar kurs bitse bile drama eğitimlerine devam etmeliler. Çocuk matematiği veya notayı öğrenemediği zaman bunu oyunla ve şarkıyla öğretebiliyoruz” dedi.

El yetenekleri gelişiyor
Origami Sınıfı Öğretmeni Betül Şener, “Bu sene resim ve origami derslerine giriyorum. Origami bir kâğıt katlama sanatıdır. Aslında uzun yıllardan beri yapılmaktadır ama biz bunu biraz daha değiştirmişiz. İçine makas, yapıştırıcı ve boyalar girmiş. Önceden bu şekilde değildi sadece kâğıtla yapılıyordu. Ama şimdiki haliyle daha zevkli bir hale geldi diyebilirim. Bu ders sayesinde öğrenciler el yeteneklerini geliştirebilecekler. Bu sayede beyin jimnastiğinin yanında matematiksel kavramda zekâlarına katkı sağlıyoruz” dedi.