19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla 19.19’da Sakarya Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen İstiklal Marşı programına katılan Başkan Yüce, “Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atılışının başlangıcının 101. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Sorumluluğunun farkında olan, okuyan, düşünen, sorgulayan, hedeflerine giden yolda çabalayan gençlerimizle gurur duyuyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ münasebetiyle Sakarya Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen programa katıldı. 19.19’da İstiklal Marşı okunarak başlayan programda Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutanı ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Mustafa Köse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, sporcular ve basın mensupları yer aldı.

Gençler geleceğimizdir
19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramının 101. Yıl dönümünü kutlayan, tüm İslam âlemi’nin Kadir Gecesini tebrik eden Başkan Ekrem Yüce, “Bugün 2 güzelliği bir arada yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atılışının başlangıcının 101. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Sorumluluğunun farkında olan, okuyan, düşünen, sorgulayan, hedeflerine giden yolda çabalayan gençlerimizle gurur duyuyor, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesillerimize başarılar diliyorum. Bugünün bir diğer güzelliği ise Kadir Gecesi olmasıdır. Hayatımızın her anını şekillendiren, Allah Kelamının indiği gün olan Kadir Gecesi’nin tüm İslam âlemine, milletimize ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Milletimiz için çok önemli 2 gün
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “19 Mayıs 1919 bizim tarihimizde önemli bir yer tutuyor. Kurtuluş Savaşımızın ilk fitilinin ateşlendiği yer olarak İstanbul'dan Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir faaliyet başlangıcı olaraktan bizler için önemli bir yer tutuyor. Biz 19 Mayıs deyince aklımıza özgürlük mücadelemiz geliyor, özgürlüğe olan aşkımız geliyor, yine bu özgürlük mücadelesinde milletimizin vermiş olduğu büyük fedakârlık, büyük bir gayret aklımıza geliyor. Yine aynı şekilde kendi dinimizin kutsalları arasında saydığımız, bizim başvuru kitabımız olan Kur'an'ın inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi'ni de biz bu arada kutlamış oluyoruz, bu arada yaşamış oluyoruz. Ben bu düşüncelerle hem Kadir Geceniz hem de 19 Mayıs bayramınızı kutluyorum “ dedi.