5. Liselerarası Tiyatro Şenliği Kapanış Programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, “Tiyatro Şenliği kapsamında şehir genelinde 22 okulumuz 24 oyun sahneledi. Şenliğin öğrencilerimizin tiyatro yeteneklerinin ortaya çıkmasında önemli bir yeri var. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 5.’si düzenlenen Liselerarası Tiyatro Şenliği Kapanış Programı AKM’de gerçekleştirildi. Programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Aydın Sigalı, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

5. Liselerarası Tiyatro Şenliği
5. Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde sahnelenen birbirinden renkli oyunların görsel sunumu ile başlayan programın devamında ödül ve plaket töreni gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kılıç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı ve SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Terzioğlu tüm okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti, plaket ve ödüllerini takdim etti. Fevzi Kılıç ödül töreninde yaptığı konuşmada, tiyatro şenliği kapsamında şehir genelinde 22 okulun 24 oyun sergilediğini belirterek, şenliğin öğrencilerin tiyatro yeteneğinin ortaya çıkmasında önemli bir yeri olduğunun altını çizdi.

Tiyatro birleştirir
Ödül töreninin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik ve tiyatro sanatçısı Aydın Sigalı genç tiyatrocularla bir araya geldi, tecrübe ve birikimlerini genç sanatçılar ile paylaştı. Gerçekleştirilen tiyatro şenliğinin toplumda ciddi bir tiyatro bilinci oluşturacağına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Çevik, “Sakarya’yı çok yakından biliyoruz, tanıyoruz. Bu şehirde Büyükşehir Belediyesi tiyatroyu var edebilmek için önemli çalışmalar hayata geçiriyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Unutmayalım ki; sanat birleştirir, sanat iyileştirir, dönüştürür ve sanat insandır. İnşallah önümüzdeki yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak Sakarya’da birçok oyun sahneleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Tiyatro insanı diri tutar
Tiyatro Sanatçısı Aydın Sigalı ise, “Kentlerin dinamiklerini bu tarz etkinlikler belirler. Bu tarz şenlikler önümüze koyacağımız hedefleri daha iyi görmemizi ve planlamamızı sağlar. Her tiyatro seyircisi aslında farkında olmadan bir kitap okur. Tiyatroyla görsel olarak bir kitap okuruz. Bizler hayatta sadece kendi alanlarımız kadar yer kaplıyoruz. Tiyatroculuk gerçekten zor bir meslektir. Bu meslekte insanı diri tutan bir psikolojiye sahip olmalısınız. İnsanı güçlendiren de bir yapısı vardır. Ben Sakarya’nın ileride bir tiyatro merkezi olacağına canı gönülden inanıyorum. Şenlikte emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor, öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu. Gerçekleştirilen söyleşinin ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kılıç, tiyatro sanatçıları Çevik ve Sigalı’ya teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.