Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen Çini, Hat ve Çamur Şekillendirme atölyeleri etkinliklerinde öğrenciler yeteneklerini ön plana çıkarmaya başladılar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirilen Geleneksel Sanatlar Atölyesi’nin Çini, Hat ve Çamur Şekillendirme derslerinde öğrenciler yeteneklerini ön plana çıkarmaya başladılar.

Öğrencilerin ilgisinden memnunum
Çamur Şekillendirme Eğitmeni Mehmet Hüseyin Karaca, “İlk dört haftada derslerimizde çamuru merkezde tutmayı, nasıl ürün şekillendirebileceğimizi ve parmak hareketlerinin nasıl yapılacağı konusunda öğrencilerimizle birlikte uygulamalı çalışmalar yaptık. 4 senedir devam eden çamur şekillendirme kursumuzda öğrencilerimizin gösterdiği ilgiden çok memnunum. Genç Atölye’nin öğrencilere kattığı değerleri çok önemli buluyorum. İnşallah bundan sonrada Genç Atölye devam eder” dedi.

Geleneksel sanatlara ilgi duyuyorlar
Çini Eğitmeni Emsele Bal, “Çini sanatı hakkında bilgiler, çini yapılış aşamaları, kompozisyon ilkeleri, çinide kullanılan motifler ve fırça çalışmaları gibi birçok konuyu ilk dört haftadaki derslerimizde işledik. Derslere olan katılım ve öğrencilerimizin derslere olan ilgisi oldukça yüksek. 4 senedir devam eden Genç Atölye kurslarını hem gençlere sunduğu katkı bakımından hem de geleneksel türk sanatlarının tanıtımı açısından çok değerli buluyorum. Gençlerin Geleneksel Türk Sanatlarına ilgi göstermesini ve bu tür sanatlarla onlara katkı sağlamak bizim için çok güzel. İnşallah Genç Atölye kursları ileriki senelerde birçok alanda artarak devam eder” dedi.

Yaz aylarını daha dolu geçiriyorlar
Hat Eğitmeni Sinan Uzun, “Öğrencilerimize dört haftalık süreçte hat sanatının tanıtarak sülüs yazı türünde meşk ettirmeye derslerimizde işledik. Zor bir sanat olan hat sanatına öğrencilerimiz yüksek ilgi göstermesini çok önemli buluyorum. 4 senedir devam eden Genç Atölye kurslarını gerçekten öğrenciler için çok kıymetli. Öğrencilerin yaz aylarını daha dolu geçirmeleri için düzenlenen Genç Atölye kursları inşallah daha fazla branşlarla gelecek senelerde de devam eder. Bu atölyelerin açılmasından emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade ederim“ dedi.