Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Düşünce ve Gelişim Atölyesi Eğitmeni Ahmet Canan Karakaş, “Genç arkadaşlarımız okul dönemini bitirip yaz tatiline girdikleri zaman bir boşluğa düşüyorlar. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik etkinlik merkezli, onların kendilerine gelmelerini sağlayabilecek, yazı verimli geçirebilecekleri atölyeleri oluşturmalarını büyük bir fırsat olarak yorumluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Tarihi Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilen Düşünce ve Gelişim Atölyesi dersinde öğrenciler zihinlerini nasıl boşaltabileceklerini, beyinlerini nasıl dinlendirebileceklerini ve kendilerine telkin vermeyi bırakıp nasıl gerçekçi bakabilecekleri konusunda uygulamalı olarak eğitim gördüler.

Negatif düşüncelerle mücadele
İlk iki hafta işledikleri derslerin değerlendirmesini yapan Düşünce ve Gelişim Atölyesi Eğitmeni Ahmet Canan Karakaş, “Düşünce ve Gelişim Atölyemizde ilk önce öğrencilerimizin vurgu, şu ve kontrol bende duygusunu geliştirmeye çalıştık. İnsan fıtratında hep iyiye, pozitife odaklı ancak iyi şeyleri aktif etmediği sürece evham, kuruntu, gerginlik ve stres gibi başka düşüncelere sahip olacaktır. Bu düşünceler zihinsel çarpılmalara neden olabiliyor. Dolayısıyla ilk hafta derslerimizde bu düşüncelerle nasıl mücadele edilebileceğini öğrenmekle başladık. İçine düştüğümüz negatif düşünceleri nasıl savuşturabiliriz, duygularımızı ve düşüncelerimizi nasıl değiştirebiliriz ile ilgili çalışmalarımız olacak. Sonraki derslerimizde düşünen insanın hedefi olmaz diyerek hedef planlama ve verimli düşünce oluşturma gibi uygulama derslerini işleyeceğiz” dedi.

Yazı verimli geçirebilecekler
Karakaş, “Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Genç Atölye’de düşünce ve temel eğitim atölyesi 3 yıldır devam ediyor. Öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu sebeple derslerimizi iki blok haline getirdik. Öğleden önce ilk gruba öğleden sonra ise ikinci gruba Tarihi Alicanlar Konağı’nda eğitim veriyoruz. Gençlerimizin ilgisinden çok memnunuz. Genç arkadaşlarımız okul dönemini bitirip yaz tatiline girdikleri zaman bir boşluğa düşüyorlar. Dönem boyunca çocuklar bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknolojik aletlere maruz kalıyor. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik etkinlik merkezli, onların kendilerine gelmelerini sağlayabilecek, yazı verimli geçirebilecekleri atölyeleri oluşturmalarını büyük bir fırsat olarak yorumluyorum” dedi.

Düşüncelerimi kontrol etmek için
Bu yıl ikinci kez katıldığını ifade eden Fatmanur Bak, “Çağımızın en büyük sorununun düşüncesizlik olduğunu fark ettim. Düşünce ve Gelişim Atölyesinde kendi düşüncelerimi kontrol edebilmek için katıldım. Geçen sene Genç Atölye’ye katılmıştım. Kendime yeni bir şeyler katabildiğimi gördüğüm için bu senede edebiyat ve resim atölyesi ile ebru atölyesine katıldım. İlk hafta derslerimizde zihnimizi nasıl boşaltabileceğimizi işledik” dedi.

Ufkum açıldı
Genç Atölye eğitimlerine ilk kez katılan Yiğit Mert Sarı, “Lisede düşünce üzerine bir panele katılmıştım. Orada düşünce konusu hakkında biraz ufkum açıldı. Daha sonra Genç Atölye’nin Düşünce ve Gelişim Atölyesi dersini gördüm ve sonrasında kayıt oldum. Düşünce atölyesi haricinde birde doğaçlama atölyesine katıldım. İlk hafta derslerimizde beynimizi nasıl dinlendirebileceğimizi ve kendimize telkin vermeyi bırakıp nasıl gerçekçi bakılabileceğini işledik” dedi.