MÜSİAD’ın düzenlediği Uluslararası Öğrenci Zirvesi’ne katılan Başkan Ekrem Yüce, “Gençlerin dinamik yapısından, enerjilerinden, çalışma azimlerinden faydalanmaya devam edeceğiz.Gençlerimizden ülkemizin geleceği için çok şey bekliyoruz. İnşallah gelecek gençlerimizin ellerinde yükselecek” dedi. Vali Nayir ise, “Burada bulunan misafir öğrenciler ve büyükelçileri buluşturarak bu iş birliği kültürünün örneğini vermiş durumdayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Zirvesi’ne katıldı. Programda Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Zeki Güvercin, Büyükelçiler, Başkonsoloslar, STK’lar, öğrenciler ve basın mensupları yer aldı.

Genç Ticaret Köprüsü
MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, “MÜSİAD olarak her zaman Üniversite-Sanayi işbirliğine önem verdik. Bunlardan en önemlileri olan yapmış olduğumuz Genç Ticaret Köprüsü projesidir. Bu projede amacımız; teknolojinin ve ticaretin değiştiği ve geliştiği günümüz iş dünyasında, uluslararası genç iş adamı adaylarının MÜSİAD tecrübesi ile tanışıp, ithalat ve ihracat anlamında ülkemiz ile ticaret içerisinde olmaları adına yapılan büyük bir iştir. Çünkü yarınları ihya edecek kişiler İslam anlayışı ile ticaretini geliştiren tecrübe ve dinamizmi bünyesinde birleştiren kişiler olacaktır. MÜSİAD olarak bizim hedefimiz ve maksadımız bellidir. Biz, zulüm ve baskı olmasın, sömürü ortadan kalksın, insan haklarına saygı gösterilsin, Hukuk üstün tutulsun, çifte standartlara son verilsin istiyoruz.Hepimizin arzusu huzur ve barıştır. Hepimiz bu dünyanın özlemini çekiyoruz. Arkamızdan gelecek nesillere daha adil, huzurlu ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya bırakmak için çok çalışmamız gerekmektedir. Programımızın tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini söyledi.

Global dünyayı değiştirecek olan öğrencilerdir
MÜSİAD Diplomatik İlişkiler Komitesi Başkanı Zeki Güvercin, “2 günlük bir Sakarya programının ilk günüdeyiz. 26 ülke temsilcisi ve Büyükelçilerle bir aradayız. MÜSİAD olarak global olan geleceğin dünyasını şekillendirecek olan öğrencilerle böyle bir organizasyon gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’den mezun olan arkadaşlarımızı diğer ülkelerde MÜSİAD temsilcisi olmaları için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz ticareti geliştirmek için duvarlarımızı kaldırmalıyız. Ticareti engelleyen çok fazla duvarımız bulunuyor. Burada okuyan uluslararası öğrencilerin çok büyük görevleri var. Uluslararası yapılanması olan bor MÜSİAD içindesiniz. Bizlere katkı vermenizi çok önemsiyoruz. Bu organizasyona destek veren Prof. Dr. Fatih Savaşan’a teşekkür ediyorum. Sizlerin çok önemli yerlerde olacağınızı inanıyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ülkemiz için önemli bir misyon
MÜSİAD’ın ülkemizin önemli ekonomik kuruluşlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “1990 yılında kurulan MÜSİAD, zaman geçtikçe, sadece ekonomik anlamda değil; aynı zamanda kültürel, siyasal, bilimsel kalkınmanın da öncüsü oldu. Ülkemiz için böylesine önemli bir misyon edinen, edindiği misyonu sahaya yansıtan yerli ve milli kuruluşumuz MÜSİAD’a teşekkür ederim. Ayrıca MÜSİAD’a bizleri Sakarya’mızda buluşturdukları için de müteşekkirim” dedi.

Sakarya bambaşka bir şehir
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya; yeşili, mavisi, doğal güzellikleri ve su kaynakları ile ülkemizin en güzide şehirlerinden bir tanesi. Longozu, gölleri, kaplıcaları, yaylaları, dereleri, sahilleri ve insanlarıyla Sakarya bambaşka bir şehirdir. Benim tabirimle ‘Şehirlerin Şehri’... Tüm bu doğal güzellikleri, insanlarımızın misafirperverliklerini görmeden şehrimizden ayrılmayın. Bu vesile ile şehrimize ilk defa gelen misafirlerimizin güzel vakit geçirmeleri, şehrimizi severek buradan ayrılmalarını diliyorum” dedi.

Daima barış
Başkan Yüce, “Biz ülke olarak ve dinimizin emrettiği üzere daima barış yanlısı politikalar izlemeye gayret ettik. Diplomasinin önemine inandık ve bu inanç üzere hedeflerimizi belirledik. Burada birçok ülkenin temsilcisi ile birlikte, sorunlarımızı, ortak hedeflerimizi, devlet politikalarımızı dostça ve kardeşçe konuşabiliyorsak, bu, diplomasinin zaferidir. Günümüzde gençler artık hayatın her alanında etkin durumdalar. Bizler de gençlerin dinamik yapısından, enerjilerinden, çalışma azimlerinden faydalanmalıyız. Uluslararası diplomatik ilişkiler çerçevesinde de gençlerimizin ataklığından azami istifade etmeye gayret göstermeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Gençlerden çok şey bekliyoruz
Yüce, “Diplomatik kuralları, devletlerarası ilişkileri, uluslararası hukuku, çalışmaları gençlerimize en ince ayrıntısıyla öğretmeliyiz. Tabi burada öğreticilerin çabaları tek başına yeterli olmaz. Genç kardeşlerimiz de bu konuda istek ve azimle bireysel yetkinliğe sahip olmalılar. Burada genç kardeşlerimizle diplomatlarımızı bir araya getiren, böylesine önemli bir zirveyi gerçekleştiren MÜSİAD yetkililerine teşekkür ediyorum. Gençlerimizden ülkemizin geleceği için çok şey bekliyoruz. Gelecek sizin ellerinizde yükselecek. Her zaman sizin yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum. Teşekkür ediyorum” dedi.

İş birliği kültürümüz devam ediyor
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Günümüzde devletler uluslararası alanda etkinliklerini ortaya koyabilmek için çok şeylere muhtaçlar, bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de diplomasi. Eski bir kavram olmasına rağmen her geçen gün kıymeti artan bir kavram olarak gücünü korumaya devam ediyor. Şehrimizde düzenlediğimiz bu önemli organizasyon ile birçok ilin kıskanacağı bir toplantı yapmaktayız. Bu durumun bizleri yüceltmiş olması çok önemli bir şey. Sakarya’mız STK’ları, üniversitesi ve birçok kuruluşu ile diğer illere nazaran büyük bir başarıya imza atmaya devam ediyor. Burada bulunan misafir öğrenciler ve büyükelçileri buluşturarak bu iş birliği kültürünün örneğini vermiş durumdayız. Yabancı ülkelerden gelen öğrenciler sayesinde ilimiz zenginleşmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz; üniversite, STK’lar, sanayi kuruluşları ile önemli projelere imza atıyor. Bunlar bizim ilimizin tanıtılması için çok önemli bir olay. Sizleri Sakarya’da görmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi.