Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, SAÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü işbirliği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü personellerine yönelik gerçekleştirilen ‘Farkındalık ve Güçlendirme Eğitim’leri tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü işbirliği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü personellerine ‘Farkındalık ve Güçlendirme Eğitimi’ sunuldu. “Fark ettikçe beraber güçleniyoruz” sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimler sonucunda personellerin engelli bireyler ve ailelerine daha kaliteli hizmet sunması hedeflendi.

Proje detayları
Projenin engelli birey ve yakınına hizmet sunan personelin farkındalık temelli psiko-sosyal güçlenmesine yönelik eğitim faaliyetlerinden oluştuğunu belirten Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yurdanur Dikmen, bu proje ile engelli ve yakınlarına hizmet sunan personelin kendi farkındalığını arttırarak, hizmet sürecinde engelli birey ve yakınları ile iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve stresle baş etme yönetiminin arttırılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Personelimizin farkındalığı arttı
Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “Proje kapsamında engelli bireylere ve yakınlarına yüz yüze hizmet sunan Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü personelimize ‘Farkındalık Temelli Psikososyal Güçlendirme Eğitimi’ sunduk. Proje sonucunda engelli bireylerimize ve ailelerine hizmet sunan personelimiz kendi farkındalığını arttırdı. İletişim becerilerinin geliştirilmesi adına da eğitimlerimiz oldu. Ayrıca stresle baş etme yönetiminin arttırılmasına yönelik bilgiler de eğitim kapsamımızda yer aldı. İnşallah eğitimimiz engelli kardeşlerimizin ve dezavantajlı grupların aldığı hizmetin kalitesini arttıracak. Biliyoruz ki bizler farkındalık arttıkça güçleniyoruz” ifadelerini kullandı.