Etnikle Değil Etikle İlgilenen Yazar

Bütün dünya okumalıydı
Programda ilk konuşmayı Asım Gültekin yaptı. ‘Biz Rasim Özdenören’den çok şey öğrendik’ diyen Asım Gültekin, “Ben Rasim beyin yazılarıyla ilk Lise 1’de tanıştım. Ve yazılarına hayran kaldım. Kendisi gerçekten eserleriyle bu topraklarda yerini oluşturmuş bir şahsiyet. Fakat benim bir hüznüm var. O da Rasim Özdenören’i dünyaya yeterince taşıyamamız. Bir başka coğrafyada yaşayan insanın da Rasim ağabeyi okumasını çok isterdim” dedi. 

Rasim Özdenören için düzenlenen panelin oturum başkanlığını yapan Sakarya İl Kültür Müdürü Hüseyin Yorulmaz ise Rasim Özdenören ile hemşehri olduklarını söyledi. Hüseyin Yorulmaz, Rasim Özdenören’in Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat ve Mavera dergilerinde yazdığı yazılarla gönüllerde sarsılmaz bir yer edindiğini söyledi.

 

Adam yetiştiren adam

Rasim Özdenören için yazdığı portreyi okuyan Arif Ay ise, “Rasim Özdenören gerçekten bambaşka bir şahsiyet. Kendisi hiçbir zaman etnikle ilgilenmedi her zaman etikle ilgilendi. Kendisi hiç tabiata çıkmadı çünkü kendisi tabiattı. Rasim Özdenören hem öyküde hem de düşüncede sahih birisi olmuştur. Hiçbir zaman yapmacıklığa kaçmamıştır. Bana sorarsanız kendisinin kitapları okullarda zorunlu ders olarak okutulmalıdır. Rasim ağabey Gül Yetiştiren Adam’ı yazdı. Ben de ona şöyle diyorum: “Adam yetiştiren adam” diye konuştu.

 

Ezber bozar, ufuk açar

Arif Ay’dan sonra konuşan Bünyamin Şen, Rasim Özdenören’in düşünce hayatımıza kattıklarından bahsetti. Bünyamin Şen, “Rasim Özdenören bir meseleyi bütün yönleriyle ele alıp öyle anlatır. Bilgi dağarcığı çok geniştir. Ezber bozan, ufuk açıcı bir yanı vardır. Bana Rasim Özdenören kimdir diye sorsanız, mümin bir insan olarak tanımlarım” diye konuştu. Sakaryalı yazar Necati Mert’te, Rasim Özdenören’in hikayeci yönünü anlattı. Necati Mert, “Rasim Özdenören’in eserlerinde her cümle bir şeyin işaretidir” dedi.

 

Duygusal anlar yaşadı
Konuşmacıları ilgiyle dinleyen Rasim Özdenören, kendisine gösterilen ilgiden dolayı duygulandı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Özdenören, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin benim için düzenlediği bu program için ne kadar teşekkür etsem azdır. Değerli başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmacılara ve Rasim Özdenören’e plaket ve çiçek takdim eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, Rasim Özdenören’i Sakarya’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rasim Özdenören program sonrasında sevenlerinin kitaplarını imzaladı.