Büyükşehir Basket, TBL 19. hafta programı kapsamında Eskişehir Basket ile karşılaşacak. 21 Ocak Cumartesi günü oynanacak zorlu mücadele saat 18.00’da başlayacak. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Yiğitcan Turna, “Genel olarak deplasmanda iyi oynayan bir takımız. İnşallah kazanan biz olacağız” şeklinde konuşurken; Doğukan Şanlı, “Eskişehir maçıyla ilgili hiçbir şüphem yok. Gidip kazanacağız ve Sakarya’ya döneceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi 19. hafta mücadelesinde Eskişehir Basket ile karşılaşacak. 21 Ocak Cumartesi günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak zorlu mücadele saat 18.00’da başlayacak. Mücadele öncesinden açıklamalarda bulunan sporcular Yiğitcan Turna ve Doğukan Şanlı, Eskişehir’e galibiyet için gittiklerini vurguladı.

Tecrübeli bir takımız
Genel bir değerlendirme yaparak konuşmalarına başlayan Yiğitcan Turna, “İlk geldiğim seneye göre geniş bir kadro yapısına sahibiz. Daha tecrübeli bir kadromuz var. Ancak baktığımız zaman lig geçtiğimiz yıllara oranla daha zor. Ciddi yatırımlar yapan kulüpler var. Biz tecrübe açısından iyi durumdayız. Bunun yanında taraftarlarımızda artık sorumluluk üstleniyor. İyi bir grafik yakaladık. Eskişehir maçıyla da bunu sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Kazanan taraf biz oluruz
Eskişehir maçına ilişkinde açıklamalarda bulunan Turna, “Eskişehir de bu ligin ciddi yatırım yapan ve bir üst lig hedefleyen takımlarından birisi. Ligin ilk yarısında oynadığımız maçta galibiyet elde etmiştik ama bu bir ölçüt değil. Yabancı oyuncu eksikleri vardı. Onlarda aynı şekilde bu maçı bir psikolojik eşik olarak görüyorlar. Bize karşı, rakiplerine karşı kazanmak isteyeceklerdir. Biz deplasmanda sakin kalmalıyız. Çünkü hücum potansiyeli çok yüksek bir takıma karşı oynayacağız. Kaliteli oyunculara sahipler. Saha ve seyirci avantajı onlarda. Ancak bizde genel olarak deplasmanda iyi oynayan bir takımız. İnşallah kazanan biz olacağız” ifadelerini kullandı.

Sonunu güzel bitireceğiz
Avrupa’da şampiyonluk kazanarak Sakarya’ya geldiğini ifade eden Doğukan Şanlı, “İlk geldiğim seneye göre daha hazır bir şekilde Sakarya’ya geldim. Galatasaray bana çok şey kattı. Çok iyi bir antrenörle çalışma fırsatı buldum. Bu yılda tecrübeli isimlerle beraber oynuyorum. Daha olgun ve net bir basketbol oynuyoruz. Bende takımım için elimden geleni yapıyorum. Potansiyelimizin farkındayız. Bu yıl Sakarya’yı hak ettiği yere taşıyacağız. Güzel umutlarla başladık inşallah öyle de bitecek” diye konuştu.

Eskişehir’i yeneceğiz
Basketbolda konsantrasyonun önemine dikkat çeken Şanlı, “Çok kaliteli bir takım olduğumuz için kolay maçlarda daha çok zorlanıyoruz açıkçası. Acıbadem, Afyon, Eskişehir gibi kaliteli takımlarla oynadığımız ilk maçlarda farklı skorlar elde ettik. Büyük maçlara konsantrasyon olarak çok iyi hazırlanıyoruz. O yüzden Eskişehir maçıyla ilgili hiçbir şüphem yok. Gidip kazanacağız ve Sakarya’ya döneceğiz” ifadelerini kullandı.