Erenler’in içmesuyu altyapısının yenilendiği projede çalışmaların tamamlandığı bölgelere yeni hattan su verildiğini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Erenler ilçemizin içmesuyu altyapısını yenileyerek 300 kilometrelik son derece modern yeni bir hat inşa ediyoruz. 25 milyon lira değerindeki projede ekiplerimiz hattın 54 kilometrelik kısmını tamamlandı. Vatandaşlarımızın evlerine, iş yerlerine artık daha kaliteli içmesuyu ulaşıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Erenler’in tüm içmesuyu altyapısının yenilendiği dev projeye dair önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Rüstem Keleş, “25 milyon liralık yatırım yaparak Erenler ilçemizin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Çalışmaların tamamlandığı bölgelerde vatandaşlarımızın musluklarına yeni hattan su vermeye başladık. Erenler ilçemizi modern altyapı ile buluşturuyoruz Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlarımıza ulaştırdığımız içmesuyunun kalitesini güvence altına alıyoruz” diye konuştu.

Yeni hattan su verildi
Proje kapsamında yüksek teknoloji kullanılarak Erenler’e akıllı şebeke sistemini kurduklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mızın tamamında tüm vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin dört bir yanında dev içmesuyu projeleri hayata geçiriyoruz. Erenler ilçemizin de içmesuyu altyapısını yenileyerek 300 kilometrelik son derece modern yeni bir hat inşa ediyoruz. 25 milyon lira değerindeki projede ekiplerimiz hattın 54 kilometrelik kısmını tamamlandı. Özellikle 1999 depreminde zarar gören ve işlevini yitiren eski hatlar yenilendi. Erenler ilçemize bağlı Yeşiltepe Mahallesi, Modern Sanayi ve Güney Mobilyacılar Sitesi’ne inşa ettiğimiz yeni hatlardan su verildi. Vatandaşlarımızın evlerine, iş yerlerine artık daha kaliteli içmesuyu ulaşıyor. İnşallah hızlı bir şekilde projemizi tamamlayarak Erenler’in tüm mahallelerini sorunsuz altyapı ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Su kalitesine güvence
Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin altyapısı özellikle 1999 depreminde önemli ölçüde zarar gördü. Hem su kalitesi açısından hem de kayıp kaçak oranı açısından söz konusu durum ciddi bir problemdi. Mevcut sorunları çözüme kavuşturmak ve şehrimizin altyapı geleceğini garanti altına almak için dev içmesuyu projelerini hayata geçirdik. Erenler ilçemizde 300 kilometrelik yeni bir hat inşa ediyoruz. İlçemizin ihtiyacını karşılamayan içmesuyu hatlarını yenileyerek hem su kalitemizi güvence altına alıyoruz hem de kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indiriyoruz. Proje kapsamında yeni hattın 29 farklı noktasına da basınç odaları yerleştiriyoruz. Söz konusu sistem ile hattaki suyun birçok değeri kontrol edilebilecek ayrıca kaçakların ve arızaların anında tespiti yapılarak daha hızlı şekilde de müdahale edilecek” dedi.