Erenler’in içmesuyu altyapısını baştan sona yenileyecek projede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Erenler ilçemiz için 25 milyon liralık yatırım yaparak bölgede akıllı şebeke sistemi kuruyoruz. Yeni inşa ettiğimiz 300 kilometrelik hat ile ilçemizin içmesuyu altyapısını baştan sona yeniliyoruz. Şehrimizin en az 100 yıllık altyapı geleceğini garanti altın alıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin 16 ilçesinde tüm mahallelerin altyapı geleceğini garanti altına almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Erenler ilçesinde de dev bir içmesuyu yatırımı hayata geçirdiklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “25 milyon lira değerinde yatırım yaparak Erenler ilçemizde 300 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz proje kapsamında ilçemizin tüm içmesuyu altyapısı yenileyerek Erenler’i modern altyapı ile buluşturuyoruz. Projemizde yüksek teknoloji kullanarak ilçemize akıllı şebeke sistemi kuruyoruz” diye konuştu.

42 kilometre tamam
Proje ile Erenler’in içmesuyu kalitesini güvence altına alacaklarını belirten Dr. Rüstem Keleş, “Sakaryamızın tüm ilçelerinde, vatandaşlarımızın tamamına en kaliteli hizmeti verebilmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Şehrimizin dört bir tarafında dev içmesuyu projelerimiz devam ediyor. Erenler ilçemiz içinde 25 milyon liralık yatırım yaparak bölgede akıllı şebeke sistemi kuruyoruz. Yeni inşa ettiğimiz 300 kilometrelik hat ile ilçemizin içmesuyu altyapısını baştan sona yeniliyoruz. Ekiplerimiz 5 farklı noktada çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede yapımı devam eden 300 kilometrelik hattın 42 kilometresi tamamlandı. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız” ifadelerini kullandı.

Akıllı şebeke sistemi
Dr. Rüstem Keleş, “Erenler’de yüksek teknoloji ile donatılmış yeni bir altyapı sistemi kuruyoruz. 1999 depreminde zarar gören ve ilçenin ihtiyacını karşılamayan içmesuyu hatları yenileyerek kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indireceğiz. Bölgede inşa ettiğimiz 300 kilometrelik içmesuyu hattının 29 farklı noktasına basınç odaları yerleştiriyoruz. Söz konusu sistem ile hattaki suyun birçok değeri kontrol edilebilecekken ayrıca kaçakların ve arızaların anında tespiti yapılarak daha hızlı şekilde de müdahale edilebilecek. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz kaliteli içmesuyunun her anını izleyerek vatandaşlarımızın muslukların ulaştıracağız. Yatırımımızın tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın musluklarına daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyu ulaşacak. SASKİ olarak hayata geçirdiğimiz projelerle şehrimizin en az 100 yıllık altyapı geleceğini garanti altın alıyoruz” dedi.