Engelsiz Yaşam Merkezinde inşa çalışmalarının başladığını duyuran Başkan Toçoğlu, “Engelli yakınları, anneler, babalar inşallah tamamlandığında çocuklarını bu merkeze getirecekler. Bu sayede onlar da günlük ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayacaklar. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Yenigün Mahallesinde inşa çalışmalarının başladığı Engelsiz Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’ın da yer aldığı incelemede Başkan Toçoğlu şantiye alanında devam eden çalışmalar ile ilgili görevlilerden bilgiler aldı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, merkezin tamamlanmasının ardından hem engelli bireyler hem de aileleri için önemli bir yer tutacağını vurguladı.

Uzman Eğitmenler Hizmet Sunacak
Yeni projeye dair bilgiler de veren Toçoğlu, “Yerel Seçimler öncesinde şehre müjdesini verdiğimiz projelerimizden biri de Engelsiz Yaşam Merkeziydi. Geçtiğimiz günlerde projenin yapım ihalesini gerçekleştirmiş, yüklenici firmaya yer teslimini tamamlamıştık. Şuanda inşa çalışmaları başlamış durumda. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu merkezde 0-20 yaş grubundaki engellilerimize dönük eğitimler ve bakım hizmetleri gerçekleştirilecek. Eğitimleri alanında uzman çocuk gelişimciler, fizyoterapistler ve psikologlar gözetiminde yapacağız. Çok yönlü bir merkez hayata geçirmeyi öngörüyoruz” diye konuştu.

Engelli Yakınları Çok Memnun Kalacak
Engelsiz Yaşam Merkezinin hayata geçirilmesi ile birlikte engelli yakınlarının günlük ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabileceklerini de söyleyen Toçoğlu, “Engelli yakınları, anneler, babalar inşallah tamamlandığında çocuklarını, yakınlarını bu merkeze getirecekler. Bu sayede onlar da günlük ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayacaklar. Projenin bu yönünü çok önemsiyoruz. Hem engelli kardeşlerimiz hem de onların aileleri için oldukça faydalı bir projeyi şehre kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Merkezimizin içerisinde spor salonu, eğitmen sınıfları, sosyal çalışmacı odaları, yemekhane, mutfak ve dinlenme odaları bulunacak. Bin metrekarelik alanda 3 katlı bir yapı inşa edeceğiz. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Çok Fonksiyonlu Bir Merkez
Projede devam eden inşa çalışmalarına ilişkin konuşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda şehrimiz için çok fonksiyonlu yeni bir merkez için çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Şuanda ekipler proje zemin alanına membran yerleştiriyor. Belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda tüm işlemler ivedilikle hayata geçirilecek” ifadelerini kullandı.