Dünya Engelliler Günü kapsamında SGM’de gerçekleştirilen programa katılan Başkan Toçoğlu, engelli yakınlarına müjdeyi verdi. Toçoğlu, “Şehrimize Engelsiz Gündüz Bakım Evi kazandıracağız. Projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile ortaklaşa inşa edeceğiz. Türkiye’ye örnek olacak Engelsiz Gündüz Bakım Evi’nin projesi hazır durumda. Çalışmalar kısa süre içerisinde başlatılacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen programda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı,  Başkan Toçoğlu’nun eşi Gönül Toçoğlu ve kızı Zehra Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, 25. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Bilgehan Doğru, belediye başkanları, büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizim Sorunumuzdur
Engelsiz Hobi Kursları mehter takımının performansı ve Engelsiz hobi kursiyerlerinin sergi açılışı ile başlayan programlar, konferans salonunda devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının tartışılması ve bunların giderilmesi için yapılması gerekenler hususunda hepimize sorumluluklar düşmektedir. Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizi iyi tanımak ve anlamak için bir fırsattır. Hayatlarını zorluklar içinde sürdürmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren engelli kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur” diye konuştu.

Aynı Şartlardayız
Programın devamında söz alan Başkan Toçoğlu, “Engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bir kez daha hatırladığımız 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli kardeşlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Allah’a hamdolsun ki son 13 yıldır engelli vatandaşlarımızı hayata kazandırmak adına önemli projeler hayata geçiriliyor. Engelli kardeşlerimizle aynı toplumun içerisinde ve aynı şartlarda hayatımızı sürdürüyoruz. Eğer yaptığınız bir işte sorunun kendisi ile yüz yüze gelmezseniz; o sorunu anlamak çok kolay olmuyor” ifadelerini kullandı.

Engellilerimiz İle İç İçeyiz
Başkan Toçoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Dünya bir imtihan dünyasıdır. Engelli vatandaşların velileri de çok büyük bir imtihandan geçiyor. Engelli vatandaşların velilerini anlama yolu; engelli vatandaşlarımız ile beraber olmaktan geçer. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız ile her zaman iç içe olmaya çalıştık. Bundan sonra da tüm engelli kardeşlerimizin hayata tutunmalarına destek olmaya devam edeceğiz.”

Aileler İçin
“Sakarya’da sözünü verdiğimiz yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz. İnşallah şehrimize Engelsiz Gündüz Bakım Evi kazandıracağız. Projeyi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile ortaklaşa inşa edeceğiz. Türkiye’ye örnek olacak, Engelsiz Gündüz Bakım Evi Projesi hazır durumda. Çalışmalara en kısa süre içerisinde başlatmak istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin velileri belli günlerde çocuklarını inşa edeceğimiz merkeze bırakarak kendilerine zaman ayırabilecekler. Hep beraber her gün bir engelli adayı olduğumuzu düşünerek; engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmayı sağlamız gerekiyor.”

Ayakta Alkışlandılar
Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam Engelsiz Hobi Kursları öğrencilerinin programı başladı. Engelli vatandaşlar tarafından seslendirilen şarkılar, halk oyunları ve drama gösterileri, katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Gerçekleştirilen programın sonunda Başkan Toçoğlu, engelli vatandaşlar ile günün anısına fotoğraf çektirdi.