Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Kent Sakarya Projesi kapsamında 16 ilçe belediyesinin ilgili teknik personellerine Erişilebilirlik Standartları Semineri verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan Engelsiz Kent Sakarya Projesi kapsamında Erişebilirlik Standartları Semineri gerçekleştirildi. Bir gün süren ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen seminer programında erişebilirlik standartları, duyarlılık, bilinçlenme, uygulamalarda yaşanan problemler, çözüm önerileri konuları işlendi. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri teknik personellerinin katıldığı programda şehrin belli noktalarında incelemelerde de bulunuldu.

Önemli Çalışmalara İmza Atıyoruz
Erişebilirlik Uzmanı Mehtap Yılmaz’ın Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda verdiği seminerin devamında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Erişilebilirlik olgusu sadece engelliler için değil; tüm bireyler için gerekli. Bu alanda yapılan çalışmalara çok büyük özen gösterilmeli. Yapılmış olmak için değil; standartlara ve kullanıma uygun olarak çalışmaların yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Engelsiz Kent Sakarya Projesi kapsamında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Gelecek nesillerimize engelsiz, erişilebilir bir Sakarya bırakmak için özellikle teknik ve ilgili personelin daha dikkatli olması gerekiyor. Bu alanda çalışan teknik personeller erişilebilirlik standartlarını takip etmeliler” ifadelerini kullandı.