Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitimleri devam ediyor. Engellilerle 360° İletişim konulu seminerde konuşan Engellilerle İletişim Uzmanı Mehmet Kızıltaş “Engellilik bir seçim değildir. Toplum, farklı olan her bireyiyle bütünleştiği zaman gerçek anlamını kazanır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Hizmet İçi Eğitim Programları  devam ediyor. Bu kapsamda Engellilerle İletişim Uzmanı Mehmet Kızıltaş’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Engellilerle 360° İletişim’ konulu seminer düzenlendi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin ve personeller yer aldı.

Eşitlikçi bir bakış açısı
Engelli bireylerle daha sağlıklı bir iletişim kurmanın inceliklerine değinen Mehmet Kızıltaş, “Engellilerle iletişim kurarken engelsiz insanlara nasıl davranıyorsanız bizlere de öyle davranmalısınız. Acıyarak ya da sahip olduğu engelinden dolayı pozitif fırsatlar vererek değil, gerçekten eşitlikçi bir bakış açısıyla engelli kardeşlerimize yaklaşmalısınız. Küçük bir adım ya da küçük bir bakış bile biz engelliler için çok şey ifade edebilir. Unutmayın, engellilik bir seçim değildir. Dezavantajı olan insanları toplumdan dışlarsanız o kişi evine kapanır ve eğitimini tamamlayamaz. Kariyer ve aile hayatı da kuramaz. Bütün bunların sonucunda da toplumdan soyutlanır. Fakat toplum farklı olan her bireyiyle bütünleştiği zaman gerçek anlamını kazanır” diye belirtti.