Büyükşehir Belediyesi Engelli Yaz Kursları devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal adaptasyon süreçlerini azami seviyelere ulaştırma konusunda kararlı çalışmalar yürütüyoruz. Düzenlediğimiz Yaz Dönemi kurslarımızla engelli bireylerin eve bağımlılığını azaltıyor, kardeşlerimizin sosyalleşme olanaklarına ciddi katkılar sağlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Engelli Yaz Kursları’nda eğitimler devam ediyor. Yaz Dönemi Kursları ile 200’ü aşkın engelli vatandaşın eğitim çalışmalarına katılacağının altını çizen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal adaptasyon süreçlerini azami seviyelere ulaştırma konusunda kararlı çalışmalar yürütüyoruz. Düzenlediğimiz Yaz Dönemi kurslarımızla engelli bireylerin eve bağımlılığını azaltıyor, kardeşlerimizin sosyalleşme olanaklarına ciddi katkılar sağlıyoruz. Kurslarımızda 200’ü aşkın engellimize hayatı paylaşmaya engel olmadığını bir kez daha kanıtlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Yaşayarak öğreniyorlar
Yüce, “Engelli Yaz Kurslarında eğitimlerimiz Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam ediyor. Okuma ve yazma, ahşap süsleme, takı tasarımı, resim ve halk oyunları branşlarımızda eğitimlerimize start verdik. Nikâh şekeri hazırlama, ritim, koro çalışmaları ve diksiyon branşlarında ise önümüzdeki günlerde eğitimlerimize başlayacağız. Alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde engelli kardeşlerimiz deneyerek ve yaşayarak öğrenebilme ayrıcalığına varıyor. Engelli Yaz Kurslarında eğitimler Eylül ayına kadar devam edecek” diye konuştu.