Görme Engelliler Haftası sebebi ile 32 Evler Hacı Bayram Veli Kuran Kursu öğrencileri ile bir araya gelen Büyükşehir personeli, engelli kursiyerler ile yakından ilgilendi; el emeği eserler ise büyük beğeni kazandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü personelleri, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebi ile engelli vatandaşlar ile bir araya geldi. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris’in de yer aldığı ziyarette 32 Evler Hacı Bayram Veli Kuran Kursu öğrencilerinin el emeği eserleri incelendi. Ziyarette engelli vatandaşlar ile yakından ilgilenen Büyükşehir personelleri kursiyerlerin moral ve motivasyonlarını arttırıcı bu gibi ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.

Moral ve Motivasyon Çok Önemli
Görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan İris, “İçerisinde bulunduğumuz hafta Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Biz de Büyükşehir Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak görme engelli kursiyerlerimizi ziyaret etmek istedik. Eğitim desteğini arkasına alan engellilerimizin neler yapabileceklerine bir kez daha şahit olduk. Onların sosyal hayata adapte olabilmeleri adına Büyükşehir olarak yıl boyunca çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Moral ve motivasyon; engellerin kaldırılması adına çok önemli iki unsur. Psikolojik desteğin yanı sıra, profesyonel destek anlamında da engellilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.