Enerji Hatları Yerin Altına Alınıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SEDAŞ ile birlikte Serdivan’daki havai enerji hatlarının yeraltına alınması için çalışma başlattı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ve SEDAŞ tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmada; Serdivan Arabacı Alanı, Mehmet Akif Ersoy ve Kemalpaşa Mahallesi’ndeki havai enerji hatları toprağın altına alınıyor. AYKOME’den yapılan açıklamada “AYKOME olarak ilçe belediyeleri ile kamu kurum ve kuruluşların Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yapacakları yatırımları ve programları inceleyerek, altyapı programlarını hazırlıyoruz. Aynı alanda aynı zamanda yapılması gereken altyapı çalışmalarının koordinasyonunu sağlıyoruz. Serdivan’da enerji hatlarını SEDAŞ ile birlikte yaptığımız ortak çalışmalarla yerin altına alıyoruz” denildi.