En Hayırlı Hizmet

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Hasta ve Yaşlı Bakım Kurslarında eğitim alan kursiyerler Karaman, Çukurahmediye ve Yahyalarda ikamet eden yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, vatandaşlara kişisel bakım ve temizlik hizmeti sundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Hasta ve Yaşlı Bakım Kursları’nda eğitim alan kursiyerler, uygulamalı derslere başladı. Yaşlı Hizmet Birimi’ne kayıtlı bulunan Karaman, Çukurahmediye ve Yahyalarda ikamet eden yaşlı vatandaşlar ile bir araya gelen kursiyerler, vatandaşlara kişisel bakım ve temizlik hizmeti sundu. Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu Eğitimcisi Huriye Toker’in denetiminde vatandaşlara günlük bakım, vücut temizliği ve beslenmeleri ile ilgili pratik önerilerde bulunan kursiyerler, ailelere bakım ve sağlık konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Hasta ve Yaşlı Bakım Kursları
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Hasta ve Yaşlı Bakım kurslarına 20 kursiyer katılmaktadır. 560 saatlik eğitimin verileceği programın ardından kursiyerlere sertifikaları teslim edilecektir. Bu sertifikalara sahip kursiyerler, sosyal hizmetler alanında çeşitli iş başvuruları yapmaya hak kazanacaktır” ifadelerine yer verildi.